De ce dieta Dukan este cea mai populară?

Într-o lume în care femeia de pretutideni este asaltată de reclame cu rețete minune care îi promit că va slăbi multe kilograme  într-un timp record, este greu de luat o decizie potrivită. Înainte de a te apuca de o dietă anume, e bine să conștientizezi că nu există minuni care se întâmplă peste noapte.

RomaniaTV.net
19 sept. 2018, 09:21
De ce dieta Dukan este cea mai populară?

Lucrurile se așază pe un făgaș normal atunci când  îți schimbi modul de alimentație și atunci când îți dai seama ce este sănătos să mănânci și ce nu, cum este sănătos să combini alimentele și alte detalii esențiale referitoare la stilul tău de viață.

Dieta Dukan este, probabil, cea mai cunoscută din întreaga lume pentru că a trecut testul timpului și rezultatele s-au văzut. Există numeroase mărturii din partea oamenilor care au ținut-o și pe care i-a ajutat să slăbească în mod sănătos.

Dieta a fost gândită și creată de către medicul nutriționist Pierre Dukan acum aproximativ 40 de ani. În anul 2000 a fost publicată în Franța cartea Nu știu să slăbesc, care a devenit curând extrem de populară în întreaga lume.

Este o dietă care nu promovează înfometarea, ci o disciplină în ceea ce privește stilul alimentar. E gândită să ofere direcții în ceea ce privește corectitudinea meselor pe care o persoană trebuie să le aibă de-a lungul unei zile și să creeze obiceiuri alimentare sănătoase pe termen lung. Din acest motiv, odată cu terminarea dietei, kilogramele care au fost date jos nu vor mai fi puse la loc. Dieta Dukan este structurată în patru etape:

Etapa I – Atacul

Are ca scop declanșarea unui salt în procesul de slăbire. În funcție de numărul de kilograme pe care vrei să le dai jos, Etapa  I poate dura  între o zi (dacă vrei să slăbești 5 kg) și 7-10 zile (dacă vrei să slăbești mai mult de 20 kg). Mesele sunt alcătuite preponderent din proteine, carne de vită, pui, curcan, pește, fructe de mare, ouă, produse lactate degresate, tărâțe de ovăz.  2 litri de lichide pe zi (apă, ceai și cafea fără zahăr).

Etapa a II-a –  Croaziera

Continuăm regimul proteic cu unul care conține proteine și legume. Se consumă proteine slabe, asa cum sunt cele de la Etapa I și legume crude, fierte, la aburi sau coapte. Nu se consumă orez, mazăre, fasole și porumb. Este faza în care trebuie să slăbești, propriu zis; tu decizi câte zile ține, în funcție de câte kilograme vrei să dai jos.

Etapa a III-a – Consolidare

Este o etapă destul de importantă, pentru că acum organismul va căuta să recupereze ceea ce a pierdut, iar tendința de îngrășare este mare. La dieta de până acum se pot adăuga: două felii de pâine integrală, o porție de fructe (exclus banane), nuci și arahide câte vrei. O zi pe săptămână se consumă exclusiv proteine. Se pot introduce în alimentație cartofi, mazăre, fasole, linte, o porție pe săptămână. Se poate consuma în cantități mici și carne de porc ori miel. O masă pe săptămână se consumă orice se dorește.

Important! Pentru fiecare kg pierdut în Etapa I și Etapa a II-a, se țin zece zile de dietă în etapa a III-a.

Etapa a IV-a – Menținere

Se referă la stilul alimentar pe care este bine să îl urmezi pentru tot restul vieții. Se păstrează o zi pe săptămână de proteine și doar  proteine, două linguri de ovăz în fiecare zi, dulciuri și făinoase o porție pe săptămână.

Mișcarea, măcar moderată, este foarte importantă în această dietă, mai ales în Etapa a IV-a. Mii de oameni din întreaga lume au slăbit cu dieta Dukan și nu au mai pus la loc kilogramele. Acesta este motivul pentru care e, probabil, cea mai populară dietă din lume.