De ce e bine să ai o cadă de mici dimensiuni în baie. Ţi-ar putea salva viaţa

Cu siguranţă nu te-ai gândit niciodată cât de utilă este o cadă de mici dimensiuni. Pe lângă faptul că ai mai mult spaţiu în baie, aceasta ţi-ar putea salva chiar şi viaţa. Nu te-ai gândit niciodată la asta, nu-i aşa? Îţi vom explica în articolul de mai jos.

16 ian. 2022, 09:00
De ce e bine să ai o cadă de mici dimensiuni în baie. Ţi-ar putea salva viaţa

De ce e bine să ai o cadă de mici dimensiuni în baie. Jurnaliștii de la Bright Side au descoperi motivele pentru care căzile de baie sunt, în general, mai mici decât corpul uman al aduţilor.

De ce e bine să ai o cadă de mici dimensiuni în baie

Se spune că baia este cel mai periculos loc din casă. Asta deoarece există pericolul că am putea leşina şi ne-am putea îneca în cadă. Se poate întâmpla ca în momentul în care ne îmbăiem să ni se facă rău din cauza apei calde şi ne-am putea pierde cunoştinţa.

Citeşte şi Cum trebuie să te speli pe cap în sezonul rece. Trucul pe care orice român trebuie să îl știe!

În astfel de situaţii, este bine să avem o cadă de mici dimensiuni în care să nu ne încapă picioarele deoarece nu ne permite să aluncăm sub apă şi astfel nu ne putem îneca.

Pe lângă asta, o cadă mai mică ne permite să avem mai mult spaţiu în baie.

Căzile erau folosite încă din cele mai vechi timpuri, iar cetăţenii Romei antice au preluat obiceiul îmbăiatului de la greci la sfârșitul secolului al treilea înainte de Hristos. Romanii își spălau mâinile și picioarele în fiecare zi, dar întreg corpul doar o dată la nouă zile. Înotau deseori în râuri, iar ulterior, când au început să facă zilnic băi fierbinți, au început să construiască niște camere speciale în casele lor unde mergeau să se îmbăieze, potrivit a1.ro. 

Căzile au început să prindă o formă asemănătoare cu cele din ziua de azi abia la mijlocul secolului al XVIII-lea în Olanda, iar ulterior ele s-au răspândit în 1828 peste tot în Anglia.

Căzile din acele timpuri erau făcute din materiale grele, fontă sau porțelan. Cu cât ar fi fost mai mari, cu atât ar fi costat mai mult și ar fi fost și mai grele, fiind imposibil de amplasat în casele cu etaje.

Citeşte şi Tânără de 19 ani, găsită fără suflare în baie. S-a intoxicat cu monoxid de carbon, după ce a adormit în cadă