De ce e bine să bei berea din pahar şi nu din sticlă. Avertismentul specialiştilor

Specialiştii ne recomandă să bem întotdeauna berea din pahar. Potrivit acestora, dacă bem direct din sticlă sau din cutiile în care a fost îmbuteliată aroma distinctivă se va pierde.

02 mai 2022, 16:31
De ce e bine să bei berea din pahar şi nu din sticlă. Avertismentul specialiştilor

De ce e bine să bei berea din pahar şi nu din sticlă. Potrivit specialiştilor din domeniu, în momentul în care turnăm berea în pahar se declanşează o reacţie chimică ce îi sporeşte aroma.

De ce să bei berea din pahar şi nu din sticlă

Experţii spun că nu este bine să bei berea direct din sticlă deoarece gustul acestei băuturi nu va fi la fel de bun ca atunci când o bei din pahar. Se pare că bulele de aer din spumă eliberează câte puțin din aroma acestei băuturi.

De asemenea, turnarea berii într-un pahar îți poate spune multe despre băutura pe care o vei consuma.Atât culoarea, cât și textura spumei îţi dau detalii importante despre componenta amăruie a gustului berii, scrie realitatea.net.

Citeşte şi Berea este recomandată pe timpul verii: „Poate fi o opţiune de hidratare, fiind compusă din ingrediente 100% naturale”

Datorită ingredientelor 100% naturale din care este fabricată, berea poate fi o opțiune de hidratare și o sursă importantă de antioxidanți, în special în varianta sa fără alcool. Această băutură poate oferi organismului un aport de vitamine de tip B, minerale și fibre.

În plus, băuturile bogate în fibre, cum este și berea, ar putea avea un efect protector la nivel cardiovascular, mai ales dacă sunt integrate într-un stil de viață sănătos.

Citeşte şi Vești bune! Berea nu îngrașă. „Are calorii cam cât un iaurt. Problema e cu ce o combinăm”

Românii codaşi la consumul de bere în HORECA

Deşi românii sunt unii dintre cei mai mari consumatori de bere din Europa, ocupând locul cinci în 2020 (cele mai recente date) , ei preferă să cumpere băutura în magazine şi apoi să o bea acasă. Astfel, ţara noastră se află pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte consumul de bere în restaurante şi baruri.

În perioada pandemiei, cota de piaţă a restaurantelor şi barurilor a scăzut la jumătate, crescând puternic retailul.

Retailul reprezintă mai mult de 90% din vânzările totale de bere din România, arată o analiză făcută de ZF pe baza datelor oferite de Asociaţia Berarii Europei.