De ce e bine să bei vin fiert. Cinci beneficii pentru sănătate. Cui îi este interzisă această băutură

Vinul fiert este băutura vedetă în sezonul rece. Este delicios şi are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Vă prezentăm cinci motive pentru care este bine să consumaţi această băutură.

03 dec. 2021, 22:49
De ce e bine să bei vin fiert. Cinci beneficii pentru sănătate. Cui îi este interzisă această băutură

De ce e bine să bei vin fiert. Puţine persoane ştiu ce beneficii are această băutură pentru sănătate. Potrivit specialiştilor, vinul fiert duşmanul răcelilor.

De ce e bine să bei vin fiert. Cinci beneficii pentru sănătate

Vinul roşu ajută la îmbunătăţirea digestiei, stimulează apetitul şi faptul că poate ajuta la restabilirea echilibrului nutriţional.Vă prezentăm cinci beneficii pentru sănătate:

Este un puternic antioxidant. Melatonina pe care o conţine vinul roşu ajută la reglarea ceasului biologic, dar este şi un puternic antioxidant.

Citeşte şi Cum se face cel mai gustos vin fiert. Ce mirodenii nu ar trebui să lipsească

Reduce riscul de cancer. Potrivit specialiştilor,  fiecare pahar de vin roşu consumat zilnic reduce riscul cancerului de plămâni cu 13%. De asemenea, 4 sau mai multe pahare de vin roşu pe săptămână ajută la diminuarea riscului de cancer de prostată cu 50%. Şi cancerul mamar poate fi ţinut la distanţă cu ajutorul acestei băuturi. Însă moderaţia este cheia: 1-2 pahare pe zi.

Ajută la reglarea tonului vascular. Vinul roşu poate preveni debutul şi progresia aterosclerozei, care se declanşează atunci când vasele de sânge încep să-şi piardă abilitatea de relaxare. Alcoolul şi polifenolii din vin favorizează menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, prin promovarea formării de oxid nitric. Aceasta are un rol foarte important în reglarea tonusului vascular.

Scade presiunea arterială. Există dovezi ale unor efecte favorabile ale vinului roşu asupra presiunii sangvine. Astfel, două pahare de vin roşu sorbite în timpul mesei scad presiunea arterială la persoanele afectate de hipertensiune.

Vinul roşu poate preveni boala Alzheimer şi demenţa.

Atenţie, vinul roşu nu are beneficii pentru toată lumea. Persoanele care suferă de anumite boli pot avea de suferit. Este vorba despre cei care prezintă un nivel ridicat de trigliceride, cei care suferă de migrene, persoanele care încearcă să slăbească şi femeile gravide.

“Vinul conţine de asemenea, calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiaacă şi dependenţă”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, potrivit Adevărul. 

Ce vitamine şi minerale conţine Vinul roşu

Potasiu

– ajută la reglarea ritmului cardiac, ajută în sinteza acidului proteic şi nucleic, la producerea de energie şi convertirea zahărului din sânge în glicogen.

Fluor – este un mineral care poate preveni cariile dentare şi menţine smalţul dinţilor puternic.

Fosfor – ajută la transformarea mâncării în energie, ajută funcţia renală, metabolismul, multiplicarea celulară şi susţine contracţiile musculare ale inimii.

Colina – face parte din familia vitaminei B şi ajută la menţinerea sănătăţii generale. Îşi mai aduce aportul şi la funcţionarea adecvată a memoriei.

Cum să faci cel mai bun vin fiert. Reţea pe care trebuie să o încerci

Ai nevoie de următoarele ingrediente: un litru de vin, cinci linguri de miere de albine, un praf de scorţişoară, zece boabe de piper, 10 cuişoare.

Mod de preparare.

Puneţi vinul la fiert, împreună cu piperul, scorţişoara şi cuişoarele. Când observaţi că ies primii aburi, adăugaţi mierea de albine şi amestecaţi.  În momentul în care dă în clocot, se ia de pe foc.

Citeşte şi Rețetă de cozonac de post. Cum să faci cel mai bun cozonac în Postul Crăciunului cu ajutorul unui truc simplu!