De ce e bine să mănânci nuci la SFÂRŞITUL verii

Nutriţioniştii spun că acum este momentul ideal să consumăm nuci şi să profităm de beneficiile fructelor oleaginoase.

RomaniaTV.net
26 aug. 2015, 13:07
De ce e bine să mănânci nuci la SFÂRŞITUL verii

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic ne vorbeşte astăzi despre momentul ideal pentru nuci. Ea spune că acum este timpul potrivit pentru a le consuma, cât sunt încă crude.

Chiar dacă în magazine găsim tot felul de fructe oleaginoase, nu trebuie să uităm de nucile noastre, româneşti, care au multe beneficii pentru sănătate.

„Când e vorba de toamnă e vorba de nuci. Însă acum e momentul ideal să le consumăm, cât sunt încă crude, pline de iod şi mai uşor de digerat. Când vine vorba de fructe oleaginoase ştim că sunt gustarea ideală, săţioasă, pline de fibre, minerale şi grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, aşa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic şi migdale, iar de nuci uitam cu totul!”, a subliniat Mihaela Bilic pe pagina oficială de Facebook.

Aceste fructe se numesc oleaginoase, a explicat specialista, deoarece au multe grăsimi în structura lor. Cu cât aceşti sâmburi sunt mai uscaţi şi mai deshidrataţi, „cad” mai greu din coajă, aşa că multe persoane preferă să-i consume după ce îi ţin câteva ore în apă.

„Pentru nuci există însă o soluţie şi mai bună: mâncate acum, la sfârşitul verii, au doar beneficii: sunt crude, pline de apă şi de nutrienţii pe care orice plantă are interesul să-i concentreze în seminţe pentru a asigura perpetuarea speciei”, mai scrie Mihaela Bilic.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.