De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în tigaia în care căleşti ceapa. Trucul minune al gospodinelor pricepute

Bicarbonatul de sodiu poate fi un un ajutor excelent pentru gospodine. Puţine ştiu că acesta poate fi folosit cu succes chiar şi atunci când găteşti diferite feluri de mâncare.

13 nov. 2021, 14:53
De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în tigaia în care căleşti ceapa. Trucul minune al gospodinelor pricepute

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în tigaia în care căleşti ceapa. Bicarbonatul te poate scuti de timp preţios atunci când vrei să căleşti ceapa

De ce e bine să pui bicarbonat de sodiu în tigaia în care căleşti ceapa

Datorită proprietăţilor sale, bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să căleşti mai repede ceapa. Este de ajuns să pui în tigaie o cantitate mică de bicarbonat, iar în doar câteva minute ceapa se va rumeni. Acest ingredient captează umezeala în interior, făcând ca ceapa să fie mult mai gustoasă şi mai suculentă decât dacă ar fi fost gătită în mod obişnuit.

La jumătate de kilogram de ceapă, adăugaţi doar un sfert de linguriţă de bicarbonat.

De asemenea, un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu reduce din aciditatea roşiilor, fără să influenţeze gustul supelor, al sosurilor sau al altor feluri de mâncare pe care le pregăteşti.

Citeşte şi Dizolvă bicarbonat în oţet şi aruncă soluţia pe pereţi. Trucul care a făcut înconjurul lumii

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat în omletă

Bicarbonatul este secretul gospodinelor pentru o omletă pufoasă. După ce baţi ouăle spumă, adaugă un praf de bicarbonat de sodiu, apoi amestecă din nou, după care pune omleta în tigaie. Astfel, va deveni extrem de pufoasă şi gustoasă.

Dacă faci ouă ochi, poti pune un praf de făină în uleiul fierbinte. Aşa nu se vor mai lipi de marginile tigăii. Se lasă câteva secunde, apoi se adaugă ouale.

Dacă baţi întâi albuşurile separat şi le adaugi apoi, la sfârşit, peste gălbenuşuri, omleta va deveni mai pufoasă. Pentru a face o omleta foarte pufoasa, puteţi adăuga, atunci când bateţi ouăle, şi câteva linguriţe de apă, scrie giveawayromania.com.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate fi un ajutor excelent pentru a face curăţenie în bucătărie. Te scuteşte de timp şi te ajută să faci economie deoarece nu mai este nevoie să dai banii pe tot felul de produse de curăţenie.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat amestecat cu sare în cuptor. Cinci trucuri care îţi vor uşura viaţa