De ce e bine să ţii două lămâi în cuptor peste noapte

Tot ce trebuie să faci este să pui două lămâi tăiate în jumătate în cuptor peste noapte. Dimineața când te trezești deschide cuptorul și ferestrele și vei scăpa de cea mai mare problemă cu care se confruntă multe gospodine. Mirosul eliberate de cele două lămâi vor scoate aerul deranjant din casă și va ucide muștele și țânțarii.

20 mai 2017, 12:49
De ce e bine să ţii două lămâi în cuptor peste noapte

Alte trucuri geniale care implică lămâia

1. Lămâile pot fi folosite la curățarea casei. Amestecă apă cu suc de lămâie și spală recipientele din plastic. Vei îndepărta cu succes grăsimea, mirosul de prăjeală și petele. Folosește un burețel moale ca să nu zgârii suprafața plasticului.

2. Tot cu suc de lămâie poți reîmprospăta blatul de bucătărie. Blatul de lemn absoarbe toate mirosurile, mai ales dacă ai tocat ceapă pe el sau alte alimente folosite la gătit. Simpla frecare a blatului cu zeamă de lămâie și apă îl va face să miroasă frumos. Astfel, celelalte alimente folosite nu vor avea mirosul impregnat al cepei sau al celorlalte legume tăiate înainte pe blat.

3. Robintele de inox se curăță cel mai bine cu zeama de lămâie. La fel poți proceda și cu parchetul laminat, mai ales dacă ai vărsat peste el cafea sau suc și a devenit lipicios.

4. Mai mult, dacă pui sucul în mașina de spălat, hainele vor căpăta un parfum special și vor fi mai albe.

5. Tot cu zeamă de lămâie se pot curăța oglinzile și geamurile. Pune suc de lămâie în pulverizator și ferestrele vor fi ca noi.