De ce este bine să ai aloe vera la tine în casă. Iată ce spun maeștrii Feng Shui despre plantele care nu trebuie să lipsească din căminul tău

Dacă vrem să ne bucurăm de o viață liniștită, armonioasă și abundentă, trebuie să știi că există câteva reguli simple pe care ar trebui să le urmezi pentru a atrage norocul de partea ta. Iată ce spun maeștrii Feng Shui despre plantele pe care ar trebui să le ai la tine în casă.

22 mai 2023, 18:43
De ce este bine să ai aloe vera la tine în casă. Iată ce spun maeștrii Feng Shui despre plantele care nu trebuie să lipsească din căminul tău
De ce este bine să ai aloe vera la tine în casă. Iată ce spun maeștrii Feng Shui despre plantele care nu trebuie să lipsească din căminul tău

Plantele sunt extrem de importante atunci când vorbim de arta Feng Shui. Acestea joacă un rol extrem de important, putând să ne influențeze în mod direct viața și să aducă prosperitate și energii pozitive. Trebuie să fi foarte atent ce plante alegi să aduci în casa ta și unde decizi să le poziționezi, pentru că acestea pot avea și un impact negativ, nu numai unul pozitive. Conform maeștrilor Feng Shui, trebuie să știi exact unde să pui plantele care îți poaduce prosperitate și bani.

Citește și: Feng shui 2023. Top 5 obiecte care aduc ghinion în casă. Scapă de ele cât mai repede cu putinţă!

Planta la care fac referire maeștrii nu necesită să fie udată foarte des, fiind suficient să primească apă o dată sau dedouă ori pe săptămână. De asemenea, aceasta nu necesită soare puternic și pote fi poziționată în casă chiar și în locuri unde primește lumină indirect. Maeșttrii Fang Shui recomandă să găsești un loc pentru această plantă undeva în sud-estul casei, acela fiind considerat colțul financiar al casei.

Este borba despre „Pachira Aquatica”, care este cunoscută ca „planta banilor și a prosperității”. Este extrem de ușor de recunoscut datorită trunchiului său împletit și grupărilor de frunze care sunt de obicei câte 6 sau câte 8, semnificând prosperitatea în viitorul apropiat.

Pentru a aduce energii pozitive în viața noastră și pentru a alunga gândurile rele, cea mai potrivită plantă este aleo vera. Și aceasta plantă este ușor de întreținut, ea având nevoie de apă o singură dată pe săptămână. Ea trebuie să stea într-un loc luminos, însă ferită de soarele direct, care o poate arde.

Maeștrii Feng Shui despre plantele care îți aduc noroc

Dacă visezi la o dragoste ca în filme și la iubire profundă la tine în cămin, în casa ta ar trebui să existe Philodendronul în dormitor, dar și Crassula ovata sau arborele de jad, o altă plantă care contribuie la abundența pe plan amoros, dar și financiar.

Fiecare spațiu are nouă sectoare. Opt dintre acestea corespund punctelor cardinale, principale și secundare și un sector central. Tehnica celor cinci elemente pornește de la elementele de bază și utilizarea lor pentru a spori anumite aspecte din viața personală. Acestea sunt: pământ, metal, apă, lemn, foc. Bineînțeles, tehnica se aplică și pentru cuplu, astfel:

„Sectorul de Sud-Vest, fiind un sector de pământ, pot să folosesc foc pentru a genera pământ. Atunci, în Sud-Vest pot să folosesc elemente în culori de pământ, piatră, cristale sau pot să folosesc, pentru stimularea energiei de cuplu, chiar și o fotografie, un tablou cu pigment roșu, cu flori de piersic, o pictură abstractă cu un cuplu”, a adăugat Emilio Graman pentru CSID.

Conform spuselor maestrului Feng Shui, zona de Sud-Vest a casei trebuie să aibă un echilibru în care nu se găsesc elemente conflictuale, respectiv apa și metalul. Culorile de apă sunt negru și albastru, iar cele de metal sunt: auriu, argintiu, gri, alb. Pentru a putea realiza acest proces, trebuie să identificați obiectele care, la nivel simbolic, sunt asociate cromatic cu elementele.

Citește și: Cum să îți aranjezi locuința pentru a atrage energia pozitivă. Iată cele mai importante trucuri feng-shui