Feng shui 2023. Top 5 obiecte care aduc ghinion în casă. Scapă de ele cât mai repede cu putinţă!

Din cele mai vechi timpuri, asiaticii au manifestat o preocupare deosebită faţă de menţinerea armoniei în casă. Acesta este motivul pentru care au respectat cu sfinţenie principiile Feng Shui.

05 feb. 2023, 19:39
Feng shui 2023. Top 5 obiecte care aduc ghinion în casă. Scapă de ele cât mai repede cu putinţă!

Feng Shui-ul își propune să armonizeze energiile dintr-un spaţiu, astfel încât locatarii să aibă parte de sănătate, noroc, bunăstare și prosperitate. Această artă ne oferă, aşadar, elementele-cheie pentru a trăi în armonie acasă, atrăgând energiile potrivite pentru a maximiza pacea și liniștea.

Totodată, principiile Feng Shui ne avertizează asupra obiectelor încărcate cu energie negativă de care este neapărat să scăpăm. Iată care sunt acestea:

Top 5 obiecte care aduc ghinion în casă

Cactușii.

Experții Feng Shui spun că orice floare cu spini este purtătoare de ghinion. Deși este ușor de îngrijit, cactusul nu trebuie păstrat în casă, deoarece atrage energiile rele și amplifică emoțiile negative (anxietate, stres, tristețe, furie).

Măturile vechi. Şi aceste obiecte atrag ghinionul și necazurile în casă. Prin urmare, este recomandabil să scapi rapid de ele. În general, Feng Shui recomandă să arunci toate aparatele vechi din casă. În mod similar, atunci când te muţi într-un spaţiu nou, evită să aduci mopuri folosite sau mături vechi care au acumulat toate tensiunile din trecut.

Pereții verzi. Deși simbolizează natura, viața, seninătatea și energia, culoarea verde trebuie folosită cu moderație în casă. Experții în arta Feng Shui recomandă să nu vopseşti pereții casei cu această culoare pentru a nu atrage ghinionul. Totuși, deşi nu este recomandată în dormitoare și băi, această culoare poate fi folosită în bibliotecă și în birouri, deoarece stimulează creativitatea și concentrarea.

În trecut, „Verdele Paris”, adesea folosit pentru a colora jucării, mobilier și pereți, a fost interzis după ce anumiți specialiști au descoperit în el urme de arsenic și putea emana un gaz foarte toxic.

Citeste si Lidia Fecioru te învaţă cum să atragi dragostea. Reguli Feng Shui care te ajută să-ţi găseşti repede sufletul-pereche

Florile albe și roșii într-o vază. Deşi sunt atât de plăcute ochiului și adaugă o adevărată notă de eleganță oricărei încăperi, oamenii superstițioși din trecut credeau cu tărie că buchetele de flori roșii și albe în aceeași vază erau de rău augur. Se spunea chiar că aceste flori asociate anunțau moartea a unui membru al familiei.

De asemenea, conform principiilor Feng Shui, potpourri-ul și alte flori uscate ar avea o simbolistică morbidă. Pentru a-ți parfuma interiorul, optează în schimb pentru uleiuri esențiale aromate sau tămâie.

Oglinzile și geamurile sparte. Superstiţia potrivit căreia atunci când se sparge o oglindă sau o fereastră spunem că vom avea ghinion timp de 7 ani este bine-cunoscută. În Feng Shui, oglinda este un element esențial acasă, deoarece ajută vibrațiile bune să circule armonios în mediul înconjurător. Totuși, trebuie să fie în stare foarte bună și locul în care este amplasată trebuie să fie perfect gândit. O oglindă deteriorată, crăpată sau pătată poartă unde negative.

Conform Feng Shui, o oglindă aşezată cu fața spre este percepută ca o a treia persoană care poate interfera în relația cu partenerul de viață. Prin urmare, este important să o așezi la locul potrivit. De fapt, nici măcar nu este indicat să pui o oglindă în dormitor, deoarece îți poate deranja și somnul. Dacă vrei, totuşi, să ai o oglindă în dormitor, ține-o cât mai departe de pat. Optează întotdeauna pentru o formă rotundă. Atenție: oglinda nu trebuie să reflecte niciodată soarele și nici să fie plasată în fața unei alte suprafețe de sticlă. De asemenea, asigură-te că nu reflectă o fereastră sau ușa din față, ci mai degrabă o plantă.

Citeste si Cum să îți aranjezi locuința pentru a atrage energia pozitivă. Iată cele mai importante trucuri feng-shui