De ce este bine să pui ouă în salate

Un nou studiu realizat in Statele Unite ale Americii, la Universitatea Purdue, a conchis ca este foarte indicat sa adaugi ou la fiecare sala pe care o faci.

02 mai 2016, 19:15
De ce este bine să pui ouă în salate

Studiul a aratat ca persoanele care adauga oua fierte in salatele de rosii, morcovi, cele de spanac se bucura de un efect mult mai sanatos si mai puternic a nutrientilor din acele salate, asupra organismului, potrivit lyla.ro. Motivul pentru care se intampla acest lucru este ca oul pare sa creasca valoarea nutritiva a ingredientelor din salate, ceea ce duce la un aport mai mare de nutrienti liposolubili (carotenoizi) ce ajuta mult la diminuarea inflamatiilor.

Citeşte şi Tu ştii cu ce te ajută consumul seminţelor de dovleac?

Legumele care se folosesc de cele mai multe ori in salate sunt foarte bogate in acesti carotenoizi, acestia fiind cei mai importanti antioxidanti care au rolul de a ajuta la eliminarea toxinelor si grasimilor din corp. Asadar, oul in salata ajuta mult la infiltrarea acestor substante in corpul uman si astfel ajuta la un aport sporit ai acestor nutrienti care nu pot fi sintetizati in mod direct de catre organism.

In plus, oul fiert adaugat unei salate face ca senzatia de foame sa apara dupa mult mai mult timp.

Citeşte şi Motive să adaugi linte în dieta ta