De ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare. Părintele Vasile Ioana: „Mântuitorul a fost răstigit la 12.00. Cât este El pe cruce, haideţi să pătimim împreună cu El”

În Săptămâna Patimilor, biserica le recomandă credincioşilor să ţină post negru până la apusul soarelui, apoi să ia agheasmă şi să mănânce anafură. Cei care nu reuşesc să ţină atât de riguros postul pot să postească doar până la orele 15.00.

11 apr. 2023, 14:28
De ce este bine să ţii post negru până la orele 15.00 în Săptămâna Mare. Părintele Vasile Ioana: „Mântuitorul a fost răstigit la 12.00. Cât este El pe cruce, haideţi să pătimim împreună cu El”

Părintele Vasile Ioana explică faptul că postul negru se ţine până la orele 15.00, deoarece aceea este ora la care Domnul Iisus Hristos a fost coborât de pe cruce şi dus în mormânt. Părintele dă asigurări că şi acest post ţinut până la amiază este bine primit.

Părintele Vasile Ioana recomandă post negru în Săptămâna Patimilor sau cel puţin până la orele 15.00

Parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi” spune că este util să ţinem post negru în Săptămâna Patimilor deoarece, în acest mod, pătimim odată cu Mântuitorul şi, astfel, ne apropiem de Dumnezeu.

În Săptămâna Mare, haideţi să pătimim împreună cu El ca să ne putem bucura la Înviere cu El, ca să ne putem bucura de victoria prin suferinţă, haideţi şi noi să răbdăm cu El. Haideţi să ne fie foame, că şi Lui I-a fost foame… de lume. Haideţi să răbdăm puţin. Cine poate şi e sănătos să nu mănânce nimic până apune soarele. Nici apă, nimic. Apune soarele, iei trei guri de agheasmă mare, anafură şi apoi mâncare uscată fără ulei toată săptămâna.

@orthodoxlifeforever 🙏🏼#40zile #saptamanamare#saptamanapatimilor#postsirugaciune #doamneajuta🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 #pacesiiubire❤ #dumnezeu_e_cu_tine1 #crestinortodox✝️🙏🏻 #fyp#godislove #godispeace #parintelevasileioana#godisgood #dumnezeuteiubeste#creddoamne#sfintelepasti ♬ Iubite-Voi Doamne / Agapiso Se Kyrie – Vlad Rosu

Cunosc oameni care până miercuri nu mănâncă nimic. Mai mănâncă în Joia Mare, cu untdelemn, că e împărtăşanie în Joia Mare şi de Joia Mare seara nu mai mănâncă nimic până în noaptea de Paşte. Nu poate oricine asta, dar cine are putere şi dragoste de Dumnezeu şi poate şi e sănătos, până seara să nu mănânce nimic.Citeste si Se pot mânca fructe de mare în post? Părintele Vasile Ioana dă răspunsul: „Eu am mâncat risotto cu calamari pe Muntele Athos în Postul Mare. N-oi fi eu deasupra călugărilor athoniţi”Cine nu poate aşa, măcar până la 15.00. Eu aici mă încadrez, am şi eu nişte neputinţe ca urmare a muncii pe care o fac, şi mănânc la 15.05. Pentru că Domnul a fost răstignit la ora 12.00 şi a stat pe cruce până la 15.00. Şi atunci, cât e El pe cruce, să fim şi noi împreună în pătimire cu El.Nu poţi nici aşa, bea apă. Dar începe cu agheasma mare. Deci haideţi să fie altfel săptămâna asta. Cu desăvârşire fără relaţii trupeşti, fără ceartă, curăţenie sufletească”

, recomandă părintele Vasile Ioana în predica ţinută de Florii.

Citeste si Părintele Vasile Ioana aruncă bomba despre spălatul în ziua de duminică. „Dumnezeu nu e absurd. Nu ar trebui să înghițim tradiții prostești”