De ce este indicat să bei limonadă doar cu paiul. Ce trebuie să faci când termini de băut + cea mai bună reţetă

Limonada este una dintre cele mai apreciate băuturi răcoritoare, mai ales zilele însorite și călduroase de vară. În plus, lămâia are o serie de proprietăți benefice pentru organismul uman.

18 iun. 2022, 14:20
De ce este indicat să bei limonadă doar cu paiul. Ce trebuie să faci când termini de băut + cea mai bună reţetă
De ce este indicat să bei limonadă doar cu paiul

De ce este indicat să bei limonadă doar cu paiul. Consumul de limonadă poate dăuna! Mai precis, acidul din lămâie poate altera smalțul dinților și poate duce la probleme de dantură. Ca atare, este recomandat ca limonada să se bea cu paiul pentru ca zeama de la lămâie să nu intre în contact cu dinții.

Compot de cireșe fără conservanți, cea mai bună reţetă. Se poate face simplu și rapid în casă VIDEO

Potrivit medicilor stomatologi, limonada trebuie preparată întotdeauna cu apă rece. În caz contrar, dacă limonada se va face cu apă caldă, vor exista șasne mari să se erodeze și mai mult smalțul danturii. De asemenea, se recomandă consumul cu moderaţie de băuturi răcoritoare, limonadă, chiar şi apă carbogazoasă.

Iată câteva sfaturi utile:

  • încercaţi consumul lor cu paiul. În felul acesta acizii şi zahărul vor veni mai puţin în contact cu smalţul dentar;
  • clătiţi cu apă după ce le consumaţi;
  • aşteptaţi cel puţin 30 minute până vă periaţi dinţii.

Sosul banal care vindecă întregul sistem imunitar. Ingredientele le ai chiar în bucătăria ta + cea mai bună reţetă VIDEO

Limonada este foarte bună pentru organismul uman, deoarece lămâia este plină de vitamina C, care ajută la detoxifierea organismului, contribuind indirect la arderea grăsimilor. De asemenea, lămâia calmează stomacul și are capacitatea de a echilibra sucurile gastrice.

La ce să fii atent când faci o limonadă:

  • trebuie să cântăreşti lămâile, să fie grele în mână. În acest fel, vei fi sigur că lămâia este plină de zeamă și nu este seacă;
  • înainte de a se stoarce, lămâile trebuie rulate pe un blat, pentru a se stoarce cât mai multă zeamă din ele;
  • înainte de a stoarce lămâile, se poate pune apă plată într-un pahar cu cu puțină miere sau zahăr. În final, se va amesteca lichidul împreună cu mierea sau zahărul și se pot adăuga frunze de mentă, fructe de pădure sau vanilie, după preferințe;
  • băutura trebuie servită rece pentru a savura din plin aromele.

Cea mai bună reţetă de limonadă:

Ingrediente: 500 de grame de lămâi, 500 de grame de zahăr, 5 litri de apă, frunze de mentă

Mod de preparare: apa şi zahărul se pun pe foc într-o oală. Se spală bine de tot lămâile, se decojesc numai de partea galbenă, care se păstrează. Partea albă a cojii de lămâie se îndepărtează şi se aruncă. Se pune coaja galbenă într-un castron şi deasupra se taie în bucăţi pulpa lămâilor. După ce apa clocoteşte şi zahîrul se dizolvă, se adaugă pulpa şi coaja galbenă. Se ţine pe foc 2-3 minute, apoi se lasă să se răcească lichidul din vas, acoperit cu un capac. Dupa ce s-a răcit, limonada se filtrează printr-o sită nu foarte fină. Se răceşte limonada la frigider înainte de servire şi se pot adăuga frunze de mentă.