De ce este infrastructura la pământ în România şi de ce nu avem autostrăzi. Theodor Stolojan dezvăluie adevăratul motiv: Aceasta e marea greşeală a României!

Theodor Stolojan dezvăluie motivele pentru care în România nu au fost construite autostrăzi, iar infrastructura este deficitară.

09 iun. 2021, 20:22
De ce este infrastructura la pământ în România şi de ce nu avem autostrăzi. Theodor Stolojan dezvăluie adevăratul motiv: Aceasta e marea greşeală a României!

De ce este infrastructura la pământ în România şi de ce nu avem autostrăzi.  Fostul premier

De ce este infrastructura la pământ în România şi de ce nu avem autostrăzi. Theodor Stolojan dezvăluie adevăratul motiv

„Marea greşeală a României e că nu a luat planul de autostrăzi de pe vremea lui Ceauşescu să ţină cont de el. Putem critica acest PNRR, dar este important că avem atâţia kilometri de autostradă.

Capacitatea de gândire strategică în România este deficitară şi asta se regăseşte în toate domeniile. E tipic pentru ce se întâmplă în România, noi facem proiectele de infrastructură din România mai scumpe şi mai lungi ca durată ca toată lumea. Eu ca fost preşedinte de PNL eu particip la şedinţele de birou.”, a spus Theodor Stolojan, la Aleph News.

27% din banii alocaţi României prin PNRR vor fi folosiţi pentru construirea de autostrăzi şi căi ferate. Alte miliarde de euro vor fi alocate și pentru Sănătate, Educație și Energie, au declarat surse citate de Digi24.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, la dezbaterile pe marginea PNRR: „Această coaliție a șmenului a vrut să deturneze un plan lăudabil al UE”

Premierul Florin Cîţu a anunţat recent că proiectele de infrastructură sunt prioritare în PNRR, urmărindu-se rezolvarea mai multor probleme în ceea ce priveşte transportul. În urma discuțiilor de la Bruxelles dintre Florin Cîţu şi mai mulţi oficiali europeni, s-ar fi stabilit ca 27% din banii alocaţi prin PNRR României să meargă pentru infrastructură, respectiv pentru autostrăzi și rețeaua de căi ferate, au declarat surse citate de Digi24.

Printre condițiile puse de Comisia Europeană ar fi cea ca PNRR să fie prezentat în Parlament.

„O mare plăcere să mă întâlnesc din nou cu Adina Vălean, comisar european pentru transporturi. Am avut o discuție detaliată despre proiectele de transport prevăzute de PNRR. Infrastructura de transport rămâne o prioritate strategică a României, cu impact direct asupra relansării economice post-pandemie și evoluției pe termen lung”, a transmis Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Scandal între George Simion şi Cristian Ghinea despre PNRR. „Ştiţi că va veni iar FMI-ul. Avem 14 miliarde de euro bani gratis. Nu există FMI la PNRR!”