De ce este sănătos să mănânci desert

Foarte multe persoane stau departe de desert din teama de a nu lua kilograme în plus. Însă puține sunt acelea care știu că de fapt este un lucru bun să savurezi zilnic câte ceva dulce. Trebuie doar să urmezi câteva reguli.

RomaniaTV.net
10 ian. 2018, 09:16
De ce este sănătos să mănânci desert

A pofti la ceva dulce, din când în când, este un lucru absolut firesc, care li se întâmplă tuturor. De obicei, aceasta poftă vine imediat după masă sau în momentele în care ai nevoie urgent de energie. Pentru a putea consuma ceva dulce este important să ții cont de faptul că moderația este cheia care te ajută să îți păstrezi sănătatea și silueta. Iată ce beneficii îți pot aduce dulciurile!

Te protejează de accidentele vasculare cerebrale

Potrivit studiilor, s-a constatat că persoanele care au consumat câteva tablete de ciocolată neagră imediat după masă sunt mai puțin predispuse riscului de a face un accident vascular cerebral. Atenție însă, face minuni doar dacă este consumată în cantități mici.

Citeşte şi Cum se prepară prăjitura Blondie

Ucide poftele culinare

Ai să râzi, dar atunci când decizi să eviți să consumi desert vei sfârși prin a-ți intensifica pofta. Drept consecință, la un moment dat vei ceda și vei consuma o cantitate mult mai mare. Așadar, e bine să îți satisfaci pofta pentru a evita să ajungi să mănânci mai multe dulciuri decât ți-ai fi propus.

Scade tensiunea arterială

Ciocolata neagră, preferata nutriționiștilor, este mereu o decizie bună pentru atunci când vrei să mănânci ceva dulce. De ce? S-a dovedit că aceasta are calitatea de a micșora tensiunea arterială. Nu uita, ai grijă la cantitate!

Citeşte şi De ce este bine să porţi tot timpul în buzunar un pacheţel de sare. Motivul, incredibil

Îți dă o stare de bine

În momentele în care ești cu moralul la pământ sau ai o mulțime de sarcini de îndeplinit și ai nevoie imediat de energie, ceva dulce îți va schimba imediat starea de spirit. Însă este musai să nu îți faci un obicei în a te refugia în dulciuri și să apelezi doar din când în când la ele, când chiar este necesar.

Cum îți protejezi părul când apelezi la coafarea termică