De ce fel de prieteni are nevoie o femeie?

Cu siguranţă mulţi dintre aceşti prieteni se regăsesc pe lista de apelare rapidă din telefonul tău. Ştii că o relaţie apropiată de prietenie te face să te simţi bine. Dar ştiai cât de multe beneficii are pentru sănătatea ta?

RomaniaTV.net
23 feb. 2015, 13:46
De ce fel de prieteni are nevoie o femeie?

Potrivit unui studiu cu o durata de 10 ani efectuat in randul persoanelor varstnice din Adelaide, Australia, prieteniile satisfacatoare prezic longevitatea oamenilor mai mult decat legaturile apropiate de familie.

Iar relatiile de prietenie satisfacatoare te protejeaza de obezitate, depresie, boli ale inimii, dar si de alte probleme de sanatate.

Citeşte şi  TEST AMUZANT de verificat prietenii. Durează câteva minute

Specialistii spun ca atunci cand femeile sunt stresate, instinctul nostru este, adeseori, sa gasim un prieten si sa vorbim despre acele lucruri cu el sau ea. Atat atingerea, cat si dialogul elibereaza hormonul numit oxitocina, care are un efect profund de calmare asupra mintii si corpului nostru.

Cercetarile arata ca urmatoarele tipuri de relatii de prietenie sunt foarte benefice pentru sanatatea ta:

1. UN PRIETEN DIN COPILARIE

Relatiile de lunga durata, in care stiti multe unul despre celalalt, sunt speciale din mai multe motive. Acesti prieteni din copilarie te cunosc pe tine si iti cunosc si familia din perioada in care erai in crestere si cel mai probabil are amintiri si povesti despre tine pe care nimeni altcineva nu le mai are. Acesti prieteni iti amintesc tie ca inca esti persoana care ai fost intotdeauna.

Citeşte şi  Scrisul trădează caracterul unei persoane. Ce fel de caracter are persoana care scrie cu litere mari FOTO

2. UN PRIETEN NOU

Pe masura ce inaintam in varsta, putem intra in rutine. Noii prieteni aprind si starnesc diferite tipuri de gandire si modalitati noi sau proaspete de a te simti in propria piele. In plus, acesti prieteni se vor conecta si se vor lega de tine prin intermediul altei retele de prieteni. Reteaua de prieteni noi poate fi utila daca esti in cautarea unor lucruri – daca vrei sa iti schimbi cariera sau vrei o „balta” in care sa pescuiesti potentiali parteneri.

Citeşte şi  Ce înseamnă dacă visezi că faci sex cu un străin sau cu un coleg

3. UN PRIETEN SPIRITUAL

Un studiu de la Duke University Medical Center a descoperit ca oamenii care participa cu regularitate la slujbe religioase sau se implica in activitati precum rugaciunea, meditatia sau studiul Bibliei aveau un risc cu 50% mai scazut de deces in urmatorii 6 ani, comparativ cu alte persoane de aceeasi varsta si cu acelasi status al sanatatii. Insa nu este usor sa construiesti o legatura sau conexiune intr-o incapere cu alti 300 de oameni care se roaga si nu este usor nici sa meditezi de una singura.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.