De ce nasturii de la cămăşile femeilor sunt cusuţi invers decât la cele pentru bărbaţi

De ani de zile, cămaşa este una dintre cele mai întâlnite piese vestimentare atât în garderoba unei femei, cât şi în cea a unui bărbat. Vestimentaţia este asemănătoare, diferenţa fiind făcută de poziţionarea nasturilor.

25 iun. 2022, 16:25
De ce nasturii de la cămăşile femeilor sunt cusuţi invers decât la cele pentru bărbaţi

Camaşa albă cu nasturi nu ar trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat. De ani buni, camaşa albă este prezentă şi în garderoba femeilor. Ce le deosebeşte? Nasturii. Mai exact, poziţionarea lor.

Citeşte şi: Diferențe majore între femei și bărbați. De ce persoanele de sex feminin sunt mai nervoase și cum se tranșează conflictele

De ce nasturii de la cămăşile femeilor sunt cusuţi invers decât la cele ale bărbaţilor

Aceeaşi croială, dar cu nasturi cusuţi invers. Aţi observat vreodată că, la bărbaţi, cămăşile au nasturii pe partea dreaptă, în timp ce la femei aceştia sunt pe partea stângă?

Explicaţia este, de fapt, una foarte simplă. Diferenţa a apărut în secolul al XIII-lea, când au fost inventaţi primii nasturi. Doar femeile din familiile înstărite îşi permiteau astfel de accesorii. În cele mai multe cazuri, aceste femei aveau slujitoare care le ajutau să se îmbrace. Pentru a le fi uşor servitoarelor, majoritatea dreptace, să le încheie nasturii, croitorii îi coseau pe partea stângă.

În cazul bărbaţilor, nasturii era cusuţi pe dreapta pentru că cei mai mulţi îşi închideau singuri cămasa / haina. Un alt motiv este că unii bărbaţi purtau armă şi le era mai la îndemână să ajungă la ea în caz de nevoie dacă nasturii erau cusuţi pe dreapta.

Citeşte şi: Foloseşte bicarbonat de sodiu pentru o pedichiură perfectă! Toate femeile ar trebui să ştie acest truc