De ce ne pune ministrul Tabără taxă pe pământ

Valeriu Tabără susţine că proiectul de ordonanţă de urgenţă prin care se introduc amenzi pentru proprietarii de terenuri care nu îşi igienizează proprietăţile, va avea ca efect creşterea capacităţii de arendare.

RomaniaTV.net
03 nov. 2011, 09:42
De ce ne pune ministrul Tabără taxă pe pământ

„Ţinta acestui proiect de act normativ nu este doar de a-i  determina pe oameni să îşi cultive terenurile. Este vorba de a-i obliga să facă curăţenie pe acele spaţii. Ordonanţa se aplică şi celor care au proprietăţi în intravilanul localităţilor şi chiar bucureştenilor care au curţile pline de buruieni”, a declarat pentru MONEY.ro, Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Efectul numărul doi-creşterea suprafeţei arendate

Potrivit lui Tabără, un alt efect aşteptat al ordonanţei de urgenţă se referă la creşterea suprafeţelor de teren arendate sau concesionate. „Toţi deţinătorii de terenuri trebuie să-şi cureţe terenurile. Nu există scuze pentru nimeni. Dacă sunt bătrâni şi bolnavi să le dea nepoţilor sau să le arendeze. Există cerere mare pentru arendare şi există un cadru legal foarte bine pus la punct pentru a obţine venituri, fără a lucra efectiv pământul (prin arendare n.red). Eu cred că în urma introducerii acestei ordonanţe, capacitatea de arendare va creşte”, a mai declarat ministrul Agriculturii. Citeşte mai mult pe MONEY.RO