De ce nu ar trebui să aruncaţi cojile de ouă. Sunt bogate în calciu şi minerale, iată la ce le puteţi folosi

De fiecare dată când consumăm ouă, aruncăm cojile la gunoi. Cu toţii facem acest lucru, însă ce e important de ştiut e că cojile de ouă sunt pline de calciu şi minerale. Sunt benefice atât pentru noi, cât şi pentru plante.

19 nov. 2021, 10:56
De ce nu ar trebui să aruncaţi cojile de ouă. Sunt bogate în calciu şi minerale, iată la ce le puteţi folosi

Iată ce ar trebui să faci cu cojile de ouă

Cum spuneam, sunt bogate în calciu şi minerale şi pot fi foarte benefice pentru sănătate. Le puteţi folosi la compot, pentru plante şi chiar şi într-o combinaţie cu miere şi lămâie. Puneţi-le la congelator şi află ce poţi face cu ele.

Înainte de toate, cojile de ouă trebuie spălate bine cu apă caldă ca să nu rămână urme de albuş pe ele. Apoi, lăsaţi-le să se usuce la temperatura camerei timp de câteva ore şi, în cele din urmă, le puteţi presa în pungă şi să le puneţi la conjelator. Dacp sunt presate bine nu ocupă mult spaţiu.

Citeşte şi Cum să ţii ouăle în frigider ca să nu-şi piardă proprietăţile: cu vârful în sus sau în jos?

  • Când veţi avea nevoie de ele, le puteţi scoate de la congelator, le mărunţiţi cu ajutorul unui robot de bucătărie, iar apoi le puteţi amesteca cu miere și un strop de lămâie, pentru o gustare dulce și bogată în calciu natural, pe care organismul îl asimilează mai ușor decât din diverse suplimente alimentare.

 

  • De asemenea, puteţi folosi cojile de ouă pentru a curăţa blenderul şi să ascuţiţi lamele din robot. Pe măsură ce se mărunțesc la viteză mare, cojile de ouă curăță bine pereții blenderului de mici resturi de la fructe și legume, și totodată ajută la ascuțirea lamelor de oțel.

 

  • Cojile de ouă sunt benefice şi pentru plante. Tocmai de aceea, după ce le-aţi congelat, le puteţi mărunţi mult mai bine și foarte fin la robot. Astfel, le puteţi pune în pământul din ghivece, câte o linguriță pe lună, pentru a le asigura plantelor un aport de nutrienți și de minerale pe care nu îl pot lua din alte surse.

Citeşte şi Cum să decojești ouăle fierte simplu și ușor asemenea unui bucătar-șef. Pune acest ingredient în apă