De ce nu ar trebui să clătești pastele după fierbere. Sfatul de care ar trebui să țină cont orice gospodină

Atunci când te grăbești sau ți-e poftă să mănânci ceva simplu și gustos, pastele sunt una dintre cele mai bune opțiuni. Te-ai întrebat vreodată, însă, care sunt greșelile pe care le faci atunci când gătești paste?

15 aug. 2022, 19:46
De ce nu ar trebui să clătești pastele după  fierbere. Sfatul de care ar trebui să țină cont orice gospodină

Oricine poate să gătească paste pentru că sunt ușor de preparat, sunt pe gustul tuturor și există o multitudine de rețete. Îți poți lăsa imaginația să creeze ceva nou cu ce ai prin frigider. Atunci când vine vorba de paste, una dintre greșelile comune pe care fiecare dintre noi a făcut-o cel puțin o dată în viață este aceea că le clătim după fierbere cu apă rece. Acestea trebuie să fie fierte aldente, iar luând contact cu apa, procesul de gătire o să fie oprit de șocul termic. Un alt motiv pentru care pastele nu trebuie să fie clătite este faptul că apa va spăla amidonul de pe ele, acesta având un rol important deoarece ajută sosul să se lipească de paste.


Alte greșeli frecvente în prepararea pastelor

1.Ulei în apa în care fierbi pastele- Dacă pui ulei în apa în care pastele fierb, acestea vor deveni alunecoase, iar sosul se va scurge de pe ele.

2.Nu pui sare în apă- Sarea trebuie adăugată de la început în apă, astfel pastele vor fi mai gustoase și nu există riscul ca aceste asă fie excesiv de sărate.

3. Folosirea unui vas prea mic- pastele au nevoie sa fiarbă într-un vas suficient de mare pentru a nu sta înghesuite și pentru a avea suficientă apă, la 100 de grame de apă fiind necesari 100 ml de apă.

4. Nu amesteci pastele- pentru ca pastele să fie uniform gătite, specialiștii recomandă ca acestea să fie amestecate de 2-3 ori în timpul fierberii.

5. Fierbi prea mult pastele- atunci când sunt gătite prea mult, pastele își pierd gustul și devin mai greu de digerat, vor deveni moi și lipicioase.

6. Punerea sosului peste paste- E nevoie ca pastele să fiarbă în sos timp de câteva minute pentru ca aromele să se întrepătrundă. Dacă torni sosul direct peste paste atunci când ele sunt deja în farfurie, gustul nu va fi la fel de bun și pătrunzător.

7. Pui pastele la fiert înainte ca apa să clocotească- Dacă pastele sunt puse la fiert atunci când apa nu clocotește, timpul indicat de gătire nu va fi respectat și nu îți vei da seama cînd sunt gata.

Trucuri pentru cele mai bune paste:

  • atunci când sunt servite, pastele pot fi stropite cu puțin ulei de măsline pentru o aromă mai interesantă
  • puțin parmezan de bună calitate ras pe deasupra poate face diferența dintre o porție de paste bună și una foarte bună
  • puțin piper râșnit pe deasupra dă pastelor un gust foarte bun.

Citește și: Băutura care face minuni cu pierderea grăsimii de pe abdomen: Conține ingrediente ușor de găsitCiește și: Cum alegi vinetele fără seminţe. Trucul fabulos pe care trebuie să-l ştie orice gospodină