Cum alegi vinetele fără seminţe. Trucul fabulos pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Astăzi vă prezentăm un truc simplu, care vă va ajuta să alegeţi vinetele fără seminţe. Vă va fi mult mai uşor atunci când veţi pregăti zacusca pentru la iarnă.

13 aug. 2022, 18:10
Cum alegi vinetele fără seminţe. Trucul fabulos pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

Cum alegi vinetele fără seminţe. Potrivit experţilor gastronomi, semințele de la vinete înmagazinează alcaloizii, o substanță chimică ce îi dă acea amăreală pe care o urăşte toată lumea.

Cum alegi vinetele fără seminţe. Trebuie să cunoşti acest neaparat acest truc

Citeşte şi Zacuscă cu ciuperci, reţeta tradiţională pe care e musai să o încerci. Este pur şi simplu delicioasă

În momentul în care mergi la piaţă să cumperi vinete trebui să fii atent la sexul acestora. Da, da, aţi citit bine. “Femeia vânătă” are mai multe semințe decât partea masculină. Aceasta se poate deosebi de “bărbatul vânătă” prin faptul că în partea dorsală „buricul” ei este mai mare și mai alungit. De asemenea, cu cât vânăta este mai mare, cu atât aceasta va fi mai matură și va avea mai multe semințe, potrivit shtiu.ro.

Salată de vinete, reţeta pe care trebuie să o încerci

În primul rând, se coc vinetele. După ce le-ati copt, se lasă la răcit, apoi de decojesc şi se lasă la scurs timp de o jumătate de oră. Apoi, le punem în robotul de bucătărie, adăugăm un praf de sare fină, paprika afumată, o linguriţă de miere, patru căţei de usturoi și zeama de la o lămâie.

Se mai pun patru linguri de ulei de floarea-soarelui și câteva frunze de pătrunjel. Dacă preferaţi, puteţi adăuga şi ceapă tocată mărunt. Se amestecă totul şi se obţine o salată de vinete delicioasă.

Poftă bună!

Citeşte şi Reţeta de biscuiţi a bunicii Gherghina a cucerit TikTok-ul. Uite cât de simplu se prepară VIDEO