De ce nu ar trebui să lăsaţi niciodată încărcătorul gol în priză. Riscurile sunt enorme

Aparatele electrocasnice şi încărcătoarele de telefon nu trebuie lăsate în priză deoarece cresc foarte mult factura la energie.

07 oct. 2022, 17:48
De ce nu ar trebui să lăsaţi niciodată încărcătorul gol în priză. Riscurile sunt enorme

Aproape toată lumea lasă încărcătorul  în priză. De la telefoanele și laptopurile noastre până la telefoanele fără fir și periuțele de dinți electrice, aceste încărcătoare se adaugă la factura de electricitate în fiecare minut în care nu se încarcă efectiv. Așadar, odată ce dispozitivul dvs. este la 100%, scoateți-l din priză.

Există şi alte riscuri”. Fie că este vorba de un încărcător de telefon, tabletă sau un încărcător de computer, ni se poate întâmpla să-l lăsăm în priză fără a-l folosi pentru a ne încărca un anumit dispozitiv. Acest lucru poate avea consecințe nenumărate.

Facturile uriașe la energie și neplata lor îi poate lăsa pe români fără locuință. Avocatul Cuculis: „Vă pot arunca în stradă. Pare ireal, e bine să vă atrag atenția”

Încărcătorul ate provoca un incendiu
Acest lucru este cu atât mai posibil dacă  încărcătorul este de proastă calitate sau deteriorat. Și din motive întemeiate, atunci când componentele sale interne sunt deteriorate, există un risc mai mare de scurtcircuitare sau supraîncălzire.

Transformatorul  poate provoca un incendiu  deoarece căldura degajată de priză nu este folosită. Acest lucru este cu atât mai periculos în prezența obiectelor inflamabile. În caz de furtună, se recomandă deconectarea tuturor dispozitivelor pentru a nu crea o supratensiune.

Metoda prin care românii pot să scape de facturile exorbitante la energia electrică. Cei care au făcut asta plătesc acum de 3 ori mai puțin la curent

Lăsând încărcătorul în priză gol este o risipă de energie care are impact asupra mediului
Dacă este important să nu lăsați încărcătorul conectat la gol în mod constant, este pentru că acest lucru are  un impact semnificativ asupra mediului. Și pe bună dreptate, lăsarea a 6 încărcătoare conectate permanent echivalează cu un consum anual de 2,6 kWh.

Lăsând încărcătorul în priză gol, există riscul de a-l deteriora prematur
Astfel, va trebui adesea să-l înlocuiți și uneori costul unui încărcător poate fi mare. Tocmai din acest motiv, nu este recomandat să vă încărcați smartphone-ul toată noaptea  deoarece încărcătorul se poate deteriora și prin adoptarea acestui obicei. Pentru a-și păstra bateria , se recomandă ca nivelul de încărcare să fie între 20 și 80%.

Facturile la curent îi sperie și pe politicieni. Deputatul Daniel Gheorghe Rusu, nevoit să-și vândă mașina ca să-și plătească factura. „Nu este o glumă!”