De ce nu ar trebui să mănânci NICIODATĂ mezeluri

Mezelurile sunt produse la îndemâna oricui, în special când vrei să mănânci ceva rapid de dimineață, când îți faci un sendviș ”de drum” sau când vrei să servești aperitive rapide. Problema este că nu sunt tocmai sănătoase și mulți specialiști recomandă să nu le mai consumăm.

11 oct. 2014, 08:03

Mezelurile conțin ingrediente nesănătoase

Aproape tot ce se găsește pe piață în ziua de astăzi este produs procesat, însă mezelurile cel mai mult ar trebui evitate. Potrivit Antena3, ce a surprins un angajat de la o fabrică de mezeluri vorbind despre munca sa, produsele conțin puțină carne, multe oase și zgârciuri, multă sare și multe substanțe nenaturale: ”Când am intrat în fabrică și am văzut de fapt ce se pune în aceste mezeluri, m-am îngrozit. Piele, grăsime, zgârciuri, oase și în general toate resturile intră în niște mașini de tocat imense, iar pasta aceea este amestecată cu apă, multă sare și tot felul de prafuri. Carnea propriu-zisă este într-o proporție foarte mică”.

ŞTIŢI CE MÂNCAŢI? Invazie de salam Victoria şi cârnaţi olteneşti făcuţi în Polonia

Poți face cancer dacă mănânci mezeluri

Potrivit medicului Andrei Laslău, invitat în urmă cu ceva vreme în cadrul unei emisiuni de la Kanal D, dacă mănânci mezeluri în mod regulat, ai putea să-ți dublezi șansele de cancer gastric: ”O serie de cercetători au urmărit consumul de mezeluri a 500.000 de oameni timp de 10 ani. Este de ajuns să consumi 2 felii, 40 de grame de mezel timp de 10 ani ca să îți dublezi riscul de cancer gastric, de cancer pe colon, de cancer pancreatic. Riscurile sunt foarte reale și derivă din folosirea unui aditiv: nitritul de sodiu”.

Pot conține bacterii ce provoacă avort spontan

Bacteria Listeria monocytogenes este una ce poate face ravagii în organismul tău, în special dacă ești însărcinată. Conform mai multor site-uri de sănătate, poți lua această bacterie din mezeluri din cauza frigiderelor supermarketurilor, dar și din cauza mașinii de feliat, care nu este curățată frecvent.

Există și o veste bună în acest caz, Un studiu al cercetătorilor Universității din Washington a descoperit că dacă mănânci mezeluri contaminate cu bacterii cu muștar, 90% dintre bacterii vor muri în decurs de două ore de la expunere la muștar – Listeria, E. Coli ori Salmonella.

Sursa: avantaje.ro 

Citeşte şi:

Ai grijă de sănătatea ta. Iată 5 ALIMENTE cu adevărat TOXICE