De ce nu au copii Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen. Preşedintele a explicat totul. „Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice”

În ciuda căsniciei exemplare dintre Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, o întrebare a fost de la bun început pe buzelor celor mai curioși: de ce nu are cuplul prezidențial copii? Președintele României a explicat totul în urmă cu câțiva ani, dezvăluind de ce nu poate avea un urmaș.

17 nov. 2019, 10:20
De ce nu au copii Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen. Preşedintele a explicat totul. „Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice”

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au o căsnicie solidă și sunt împreună de mai bine de 25 de ani, timp în care au trecut împreună peste toate problemele apărute, scrie viva.ro.

Citeşte şi Protocolul încheiat de Klaus Iohannis cu PSD a fost făcut public. Ce angajamente s-au luat

De când a ajuns în vizorul public, o data cu candidatura la președinție în 2014, interesul față de Klaus Iohannis și soția sa a devenit aproape la fel de mare ca cel față de programul său politic. Întrebarea care a apărut pe buzele tuturor încă de la bun început, vizavi de unul din cele mai sudate cupluri din politică, a fost ‘de ce nu au cei doi copii?’

Motivul pentru care Klaus Iohannis și soția lui nu au copii

Explicația a fost data chiar de Klaus Iohannis, acesta dezvăluind de ce nu are niciun urmaș în momentul în care o serie de afirmații ale sale au fost răstălmăcite. După ce a declarat că el și soția au ales să investească în imobile ca urmare a faptului că nu au copii, Președintele a fost aspru taxat.

‘Nu regret acele afirmaţii şi nici nu le-am făcut, deci nu am ce regreta. Eu am spus că, din păcate – ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii -, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie’, a dezvăluit Iohannis, care apoi a trebuit să explice de ce nu a ales să adopte.

‘Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas. Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică’, a declarat Klaus Iohannis.