Cele mai bune ceaiuri care înlocuiesc cafeaua. Îţi dau mai multă energie şi sunt mult mai sănătoase

Cafeaua de dimineață îți dă energie şi contribuie la un tranzit intestinal mai bun. Consumul de cafea are multe beneficii, dar și efecte negative, mai ales în cazul persoanelor care au deja anumite probleme de sănătate.

31 iul. 2022, 08:14
Cele mai bune ceaiuri care înlocuiesc cafeaua. Îţi dau mai multă energie şi sunt mult mai sănătoase
Cele mai bune ceaiuri care înlocuiesc cafeaua

Cele mai bune ceaiuri care înlocuiesc cafeaua. Dacă medicul îţi interzice consumul de cafea nu trebuie să faci o tragedie din asta, deoarece există ceaiuri care pot înlocui cafeaua, care îți pot da energie și stare de bine, fiind și mult mai sănătoase. Acestea nu au un conținut atât de ridicat de cofeină, nu favorizează deshidratarea și conțin nutrienți pe care nu-i găsim în cafea, scrie letsdrinktea.com.

Iată care sunt cele mai bune ceaiuri care înlocuiesc cafeaua:

Ceaiul verde este probabil cel mai popular subtitut al cafelei. Chiar dacă are mai puţină cofeină, te energizează şi te şi menţine sănătos. Printre beneficiile ceaiului verde se numără scăderea riscului de a dezvolta anumite tipuri de cancer sau boli precum Alzheimer sau Parkinson, dar şi îmbunătăţirea sănătăţii orale şi dentare.

Pericolul din ceaşcă. Ceaiul care se transformă în otravă pentru organism. Anunţul făcut de specialişti!

Ceaiul negru este o alternativă dacă nu-ţi place ceaiul verde. O cană conţine între 20 şi 100 miligrame de cofeină şi scade riscul de a dezvolta boli de inimă. Îi poţi adăuga scorţişoara, ghimbir şi cardamom şi obţii astfel chai, o băutură delicioasă, care-ţi dă multa energie.

Ceaiul alb are proprietăţi antioxidante, îmbunătăţeşte sănătatea cavităţii orale şi reduce riscul de boli cardiovasculare. Oferă suficientă energie, încât să nu mai ai nevoie să bei cafea.

Ceaiul Oolong este situat ca gust și beneficii undeva între ceaiul verde și ceaiul negru. Este special prin modul în care este produs (sunt ţapte etape de prelucrare a frunzelor plantei pentru a ajunge la ceaiul pe care-l consumăm noi). Conține calciu, cupru, seleniu magneziu și vitaminele A, B, C, E și K. Ce este cu adevărat magic la acest ceai este faptul că își arată adevăratul gust și adevărata valoare abia la a doua sau a treia infuzare. Da, ați înțeles bine, ceaiul Oolong se refolosește. Practic, pui dimineața cantitatea de ceai pentru o doză în infuzor și folosești același ceai toată ziua. Îl infuzezi de trei ori.

Lidia Fecioru: „Se bea dimineaţa înainte de masă”. Ceaiul care ajută la întinerirea organismului

Ceaiul yerba mate este o băutură obţinută din frunzele plantei Yerba Mate. Are un conţinut ridicat de cafeină, dar fără să producă efecte secundare precum consumul excesiv de cafea. Acest tip de ceai ajuăa enorm la stimularea şi rezistenţa mentală. Antioxidanţii încetinesc apariţia semnelor îmbătrânirii. De asemenea, ajută la detoxificarea organismului.

Ceaiul matcha este un sortiment de ceai verde tip pudră, care are efect energizant până la şase ore datorită teaninei conţinute. Spre deosebire de cafea, ceaiul matcha nu favorizează tensiunea nervoasă, agitaţia sau crampele abdominale. În plus, oferă sprijin imunităţii şi are efect diuretic, sprijinind eliminarea toxinelor din organism.

Ceaiul pe care orice om ar trebui să-l bea în mod regulat. Dr. Vlad Ciurea: „Este dovedit că face minuni pentru creier”

Ceaiul de cicoare are un gust similar cafelei, dar nu conţine deloc cafeină. Cu toate acestea, este o sursă excelentă de inulină, care ajută digestia şi are efecte benefice asupra nivelului de zahăr din sânge, prevenind astfel stările de agitaţie, lipsa de concentrare sau, din contră, starea de moleşeală.

Ceai rooibos este un ceai cu aromă fructată, dulce, ale cărui efecte benefice se resimt cu precădere la nivelul sistemului  cardiovascular. De asemenea, studiile au arătat că poate avea inclusiv proprietăţi anticancerigene.