De ce nu e bine să comunici prin mesaje cu prietenii

Deşi legătura de prietenie este una puternică, studii recente arată că nici măcar cei mai apropiaţi cunoscuţi nu pot interpreta sentimentele corect în cazul mesajelor transmise în scris, ceea ce duce la erori majore de comunicare.

RomaniaTV.net
31 aug. 2016, 11:59
De ce nu e bine să comunici prin mesaje cu prietenii

„Vai de mine, ADOR pizza!”

Poţi spune dacă acest mesaj este unul sarcastic sau o afirmaţie sinceră? Ei bine, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Chatham university, prietenii nu reuşesc să interpreteze mai bine decât străinii substratul emoţional al unui e-mail sau al altui tip de mesaj scris.

Citeşte şi  Tipuri de prieteni de care e bine să scapi

Monica A. Riordan şi Lauren A. Trichtinger au publicat rezultatele cercetării în jurnalul Human Communication Research. Au avut loc trei studii menite să descopere efectul informaţiei contextuale asupra exactităţii comunicării afective prin intermediul e-mail-ului.

Potrivit studiilor, cei care scriu sunt convinşi că prietenii pot interpreta mult mai bine un mesaj decât străinii, iar cei care citesc un mesaj sunt, la rândul lor, convinşi că sunt mai capabili să interpreteze corect atunci când mesajul este primit de la un prieten. Cu toate acestea, nivelul de încredere nu este confirmat de acurateţea interpretării mesajului.

Citeşte mai mult pe feminis.ro