De ce nu e bine să faci duș dimineața. Un reputat medic enumeră 4 motive majore pentru care ar fi recomandat să renunţi la acest obicei

Duşul face parte din rutina zilnică a fiecărei persoane, doar că unele aleg să urmeze această rutină a începutul fiecărei zile, în timp ce altele s-au obişnuit să facă duş seara, înainte de culcare. Medicii înclină, însă, doar spre una dintre aceste variante.

08 mai 2023, 10:34
De ce nu e bine să faci duș dimineața. Un reputat medic enumeră 4 motive majore pentru care ar fi recomandat să renunţi la acest obicei

De ce nu e bine să faci duș dimineața. Specialiştii recomandă ca duşul să se facă seara, şi nu dimineaţa. Ei au identificat însă patrun motive majore pentru care ar fi de preferat să renunţi la rutina duşului de dimineaţă.

De ce nu e bine să faci duș dimineața. 4 motive pentru care ar fi bine să renunţi la acest obicei

  1. Un stil de viață mai puțin sănătos

Când petreci o zi întreagă afară, pielea ta acumulează murdărie și transpirație, iar părul acumulează praf și alte particule. Dacă te culci fără să faci duș, toată murdăria și transpirația vor fi transferate din corpul tău pe lenjeria de pat, creând un mediu propice dezvoltării bacteriilor, ceea ce va duce la iritarea pielii”, explică medicul Adil Maqbool, potrivit bestlifeonline.com

Citeste si O femeie din Cluj a fost reclamată de vecini pentru că face duș la ore nepotrivite: „Eu mă spăl în casa mea când am nevoie!”

2. Alergii

Acarienii sunt organisme mici care trăiesc în praf și se dezvoltă în medii calde și umede. Se hrănesc cu celule moarte ale pielii, iar când o persoană se culcă fără să facă duș, oferă o sursă de hrană pentru acești acarieni”, explică medicul.

Înmulţirea acarienilor va duce la apariţia alergiilor la persoanele sensibile.

3. Un somn neodihnitor

Un studiu de dată recentă a relevat faptul că o persoană care face duș cu 1-2 ore înainte de culcare tinde să adoarmă mai repede și să aibă un somn mai calitativ decât o persoană care alege să nu faă acest lucru.

Citeste si Experţii în igienă nu recomandă să ne spălăm în fiecare zi. Care este motivul: „Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute”

4.Piele iritată

Pe parcusul unei zile, orice om produce mai multă transpiraţie decât noaptea, așa că este importantă igiena temeinică a corpului înainte de culcare. Lipsa acesteia este dă naştere unui teren favorabil dezvoltării acneei.

Când te culci fără duș, murdăria, transpirația și bacteriile de pe piele pot contribui la înfundarea porilor și la supraproducția de ulei, ceea ce poate duce la dezvoltarea acneei„, mai spune reputatul medic Adil Mabool.