Experţii în igienă nu recomandă să ne spălăm în fiecare zi. Care este motivul: „Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute”

Experţii în igienă nu recomandă să ne spălăm în fiecare zi. Descoperirile cercetătorilor britanici arată că spălatul nu ajută deloc în protecția contra bolilor. Aceştia spun că e un moft care ne scapă de mirosuri neplăcute, însă că atunci când vine vorba de sănătate el e irelevant.

02 nov. 2022, 21:08
Experţii în igienă nu recomandă să ne spălăm în fiecare zi. Care este motivul: „Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute”
Experţii în igienă nu recomandă să ne spălăm în fiecare zi

Experţii în igienă nu recomandă să ne spălăm în fiecare zi. Concret, specialiștii spun că de fapt bacteriile care se acumulează zi de zi pe piele au rolul de a ne proteja și că dușul zilnic ar distruge această barieră naturală.

Citeşte şi: Coafezele și frizerii care își spală clienții de două ori vor fi drastic amendaţi

Experţii în igienă nu recomandă să ne spălăm în fiecare zi

În ceea ce privește mirosurile neplăcute, specialiștii spun că acestea sunt cauzate de anumite feluri de bacterii și că scopul dușului zilnic e mai mult unul de îndepărtare a acelor bacterii decât unul sanitar.

După părerea mea, nu trebuie să facem baie și duș în fiecare zi. De fapt, nu trebuie deloc să facem baie și duș. Există microbi pe corpul nostru care produc mirosuri neplăcute, dar nu ne sunt dăunători.

Și motivul pentru care facem baie și duș este că vrem să scăpăm de aceste mirosuri și vrem să ne simțim confortabil. Este în regulă, dar în ceea ce privește prevenirea bolilor, nu este cu adevărat important”, a declarat profesorul Bloomfield, potrivit Daily Mail.

Spălatul pe păr cu bere are o mulțime de beneficii

Berea e plină de vitamine din complexul B, are fermenți, enzime, antioxidanți și e folosită în mod frecvent de femei pentru îngrijirea pielii sau a părului. Berea ajută mult la hrănirea părului și la întărirea foliculilor de pări.

Conține o proteină benefică din malț și hamei care repară firele de păr în profunzime și oferă podoabei capilare vigoare. E recomandată mai ales femeilor care au probleme cu căderea părului.

Sunt o mulțime de șampoane și balsamuri pe piață cu beneficii uluitoare pentru păr. Însă berea conține și mai mulți nutrienți, calciu, proteine, fier, vitamina D, iar toate acestea ajută la hrănirea părului, el poate deveni mult mai rezistent.

Mulți spun că berea e foarte utilă și ca să scăpați de mătreață. Alcoolul din bere e cel care distruge bacteriile de la nivelul scapului.

Ar trebui să țineți cont de următorul lucru, însă: decarbonatați berea înainte să vă spălați părul. Atunci când e combinat cu apă, conținutul de dioxid de carbon din bere poate să creeze apă dură. Astfel, pentru a decarbonata berea, nu e nevoie decât să lăsați berea să se odihnească peste noapte într-un castron și că astfel este expusă la aer.

De asemenea, înainte să vă puneți bere pe păr, clătiți-vă părul. Și utilizați un șampon obișnuit ca să curățați scalpul. Ca să folosiți berea ca balsam, masați ușor berea pe scalp timp de un minut.