De ce nu e bine să mănânci carne de pui în noaptea de Anul Nou. Ce e musai să se regăsească pe masa de Revelion

Există o mulţime de superstiţii pe care românii le respectă cu sfinţenie în noaptea de Anul Nou. Se zice că în noaptea dintre ani nu e bine să se mănânce carne de pui. Pe masă este musai să se regăsească peşte, struguri şi carne de porc.

29 dec. 2021, 19:25
De ce nu e bine să mănânci carne de pui în noaptea de Anul Nou. Ce e musai să se regăsească pe masa de Revelion
De ce nu e bine să mănânci carne de pui în noaptea de Anul Nou

De ce nu e bine să mănânci carne de pui în noaptea de Anul Nou. Acest tip de carne nu trebuie să se regăsească sub nicio formă în preparatele de pe masa de Revelion.

De ce nu e bine să mănânci carne de pui în noaptea de Anul Nou

Se spune că puiul consumat în noaptea dintre ani alungă norocul. Potrivit tradiţiilor, pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peştele, fructele şi nici carnea de porc.

Citeşte şi Alimentul preparat de Revelion care face minuni pentru organism. Rezolvă problemele articulare și e extrem de dietetic. Secretul dezvăluit de Mihaela Bilic!

Se spune că cine mănâncă peşte în noaptea dintre ani va aluneca mai uşor printre necazuri şi va avea mai mulţi bani în noul an. De asemenea, nu uitaţi să mâncaţi cele 12 boabe de struguri la miezul nopţii. Cei care vor face asta vor avea un an plin de belşug. Fructele rotunde sunt alte alimente care nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor. Mandarinele, portocalele, chiar și lămâile ar trebui să aducă sănătate în noul an.

Pe masa de Revelion este musai să avem legume verzi precum varză, salată şi castraveţi. Verdele simbolizează sănătatea. De asemenea, carnea de porc nu are voie să lipsească de pe masă în noaptea dintre ani.

Plăcinta este un alt preparat care e musai să se găsească pe masa de Anul Nou. Nu uitaţi ca în momentul în care o pregătiţi să băgaţi în ea o monedă. Se spune că cel care o găseşte va avea noroc de bani în anul următor.

O tradiţie asemănătoare au şi grecii. Cel care mănâncă o prăjitură în care se găseşte o monedă de aur sau argint va avea bani în noul an.

În Belgia, pe 1 ianuarie, există obiceiul de a mânca un fel de varză murată cu cârnaţi, în familie, având sub farfurie, în mână sau în buzunar o monedă, pentru a avea bani tot anul, potrivit capital.ro. 

Italienii obişnuiesc să pună pe masă mâncăruri speciale, despre care se spune că aduc bogăţie şi abundenţă. În Israel se mănâncă fructe şi produse din făină, pentru a aminti de vremea recoltei.

Citeşte şi Cele mai eficiente trucuri pentru un ten fabulos cu care vei întoarce privirile în noaptea de Revelion