De ce nu e bine să te speli prea des? Miturile din jurul cabinei de duş

Dacă ţi-ai început dimineaţa cu un duş, atunci vei afla o veste incredibilă: şi tu, ca multe alte femei, probabil că faci duş mult prea des.

RomaniaTV.net
29 ian. 2015, 11:16
De ce nu e bine să te speli prea des? Miturile din jurul cabinei de duş

Nu credeai ca este posibil asa ceva, din moment ce motto-ul tau, inca de cand erai mica, a fost „cu cat sunt mai curata, cu atat e mai bine”. Dar astazi iti demontam cateva mituri din jurul cabinei de dus.

Asadar, care sunt beneficiile care vin odata cu dusurile pe care le faci mai rar? Ei bine, afla ca acestea sunt sustinute de stiinta.

* Parul gras este benefic pentru tine. Gandeste-te: cu cat iti atingi parul mai putin, iti pui produse in el mai rar si il coafezi mai rar, cu atat mai putin deteriorat va fi parul tau. Dermatologul Jason Emer spune: „Cu cat iti samponezi mai mult parul, cu atat ai potentialul mai mare de a elimina uleiurile necesare pentru a proteja firul si radacina parului si care pastreaza scalpul sanatos si hidratat”.

Citeşte şi De ce TREBUIE să faci DUŞ RECE dimineaţa

* Cu cat faci dus mai rar, cu atat mai mult se va mentine culoarea parului tau intacta. Ai peste 200-300 de lei pentru a-i arunca pe fereastra doar pentru a-ti mentine vie culoarea parului tau vopsit? Unele femei abia isi permit sa isi vopseasca parul de cateva ori pe an, cu atat mai putin la fiecare 2 luni.

Un hairstylist citat de elitedaily.com, Kerrie Urban, spune: „Mineralele din apa de la dus pot sa faca blondul sa paleasca, sa indeparteze pigmentii de culoare de la roscate si pot cauza o pierdere a bogatiei parului la brunete. Daca nu te speli atat de des, acest lucru te va ajuta cu adevarat sa prelungesti durata de viata a culorii parului tau”.

Citeste mai mult pe feminis.ro.