De ce nu e recomandat să mâncăm măslinele crude. Secretul pe care ar trebui să-l știe orice gospodină

Măslinele crude au un gust amar, iar cei care le-au încercat și-au dat seama că a fost o idee proastă. Măslinele nu trebuie consumate crude, ci doar murate.

06 apr. 2022, 11:51
De ce nu e recomandat să mâncăm măslinele crude. Secretul pe care ar trebui să-l știe orice gospodină

De ce nu e recomandat să mâncăm măslinele crude.

Măslinul este arborele care poate trăi mii de ani. În legenedele anticene învigătorii purtau pe cap coroane create din frunzele acestor arbori magici.

Astăzi măslinele se consumă în diferite feluri, ca aperitive, sau pentru cocktailuri ori chiar pentru a produce cosmetice îndrăgite de multe femei.

Într-un măslin, fructele sunt mereu de culoare verde. Cu toate acestea, pe piață se întălnesc măsline de mai multe culori: verzi, negre sau violet. În realitate culoarea este asociată cu gradul de coacere. Cu cât fructele sunt lăsate mai mult în copac, cu atât mai mult culoarea lor se închide.

Chiar dacă e tentant să fie consumate direct de la sursă, acest lucru nu este recomandat. De ce? Pentru că în starea lor naturală, aceste fructe sunt amare. Substanța care le conferă acest gust mai puțin plăcut se numește oleopeină. Și, totuși, cum ajung măslinele să fie atât de gustoase și pe placul multora? E simplu, prin conservare în saramură.

Citește și Beneficiile uluitoare ale consumului de măsline. Ce efecte pot avea asupra organismului tău și care sunt cele mai sănătoase

Așa cum românii nu mănăncă gogonelele crude, fără să fie conservate, tot așa nici mediteraneenii nu mănâncă măslinele fără să fie ținute în saramură.

Cum să faci măslinele să aibă gustul dorit

Procedeul este unul simplu. Se utilizează în principiu un butoi de lemn în care se așază măslinele. Pentru fiecare kilogram de măsline se adaugă 100 grame de sare și puțin suc de lămăie. E recomandat ca recipientul să fie bine acoperit și din când în când să se amestece tot conținutul pentru a permite sării să-și facă efectul. Lichidul care va rezulta ca surplus se va vărsa și dacă e necesar se mai adaugă apă în saramura în care deja se regăsesc aceste fructe delicioase.

Acest proces poate dura câteva săptămâni. Măslinele se gustă și atunci când le considerăm gata, le putem scoate din saramură, le vom spăla și le vom depozita în recipiente cu ulei de măsline și ierburi aromatice.

Citește și Consumă o lingură de ulei de măsline, în fiecare dimineaţă. Te ajută să dai jos kilogramele nedorite şi face minuni pentru piele!