De ce nu a fost eliberată văduva milionarului Ilie Vonica care s-a sinucis la Sibiu. MOTIVAREA judecătorilor

Ioana Vonica, soţia omului de afaceri care s-a sinucis marţi, nu va fi eliberată de judecători pentru a participa la înmormântare. Judecătorii au motivat decizia prin faptul că femeia a fost lipsită de sentimente şi de respect pentru bolnavii de cancer de pe urma cărora s-a îmbogăţit.

08 iun. 2014, 07:21
De ce nu a fost eliberată văduva milionarului Ilie Vonica care s-a sinucis la Sibiu. MOTIVAREA judecătorilor

Ioana Vonica, soţia omului de afaceri Ilie Vonica din Sibiu care s-a sinucis, rămâne în arest preventiv după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis sâmbătă contestaţia procurorilor. Iniţial, Tribunalul Bucureşti a decis joi ca Ioana Vonica să fie eliberată din arest, sub control judiciar, pentru a participa duminică la înmormântarea soţului ei. Curtea de Apel Bucureşti a admis însă contestaţia procurorilor şi a desfiinţat decizia de eliberare luată de tribunal. Decizia este definitivă, iar Ioana Vonica rămâne în arest.

Ioana Vonica a fost arestată preventiv în dosarul reţetelor false, ea solicitând tribunalului să fie lăsată în libertate pentru a putea asista la înmormântarea soţului ei.

Ilie Vonica s-a sinucis marți după-amiază, aruncându-se în cap de pe mansarda casei sale. Sicriul medicului Ilie Vonica a fost depus miercuri în capela cimitirului Bisericii din groapă. Omul de afaceri sibian a lăsat în urma sa o scrisoare de cinci pagini, în care menţionează de scandalul reţetelor false, în care este implicată soţia sa, Ioana Vonica. Gestul lui Ilie Vonica a venit la 24 de ore după ce a aflat că soţia sa, Ioana Vonica, va rămâne în închisoare, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care a respins contestaţiile celor nouă persoane arestate în dosarul reţetelor false. În acest dosar, statul a fost prejudiciat cu 3,5 milioane de euro.

Ilie Vonica va fi înmormântat duminică la cimitirul de la Biserica din Groapă de pe strada Justiției din Sibiu.