De ce nu pleacă EMIL BOC din PDL. Explicaţiile primarului care o susţine pe Elena Udrea

Emil Boc spune că nu a plecat din PDL, deşi ordonanţa privind migraţia aleşilor locali îi dă această posibilitate fără a-şi pierde mandatul, pentru că nu a vrut ca PSD să îl "folosească ca pe un exemplu pentru a justifica ordonanţa".

26 sept. 2014, 11:02
De ce nu pleacă EMIL BOC din PDL. Explicaţiile primarului care o susţine pe Elena Udrea

Am considerat că OUG făcută de PSD cu scopul de a atrage primarii pentru voturi este perversă, nedemocratică şi care, repet, dacă aş face un gest în sensul ordonanţei le-aş da apă la moară celor din PSD. Nu am vrut să mă folosească PSD ca pe un exemplu pentru a justifica ordonanţa”, a spus Emil Boc la Adevărul Live.

Boc a precizat că nu are nici o relaţie cu conducerea PDL, iar el merge mai departe şi va face campanie pentru Elena Udrea, candidatul PMP, şi crede că acaesta are şanse de a accede în turul al doilea.

Elena Udrea: M-am decis să nu mai fac nicio lansare. Duminică vom face un marş împotriva proastei guvernări

Cred că ajunge doamna Udrea în turul II. Cel care vine din urmă vine cu şanse mai mari şi în acest moment Udrea are şanse reale de a intra în turul II. În privinţa domnului Iohannis foarte mulţi şi-au pus întrebarea de ce nu este domnul Antonescu alături de el. Cum să îl susţin eu, membru de rând? E o întrebare care ar trebui să găsească răspuns. Prin comparaţie, Udrea are mai multă trecere în rândul electoratului PDL. Ce încredere să am că Iohannis nu îl va numi pe domnul Ponta premier? Udrea e candidatul care are profilul mult mai bine consolidat”, a explicat Boc.

Întrebat care sunt defectele lui Iohannis, Boc a spus: „Faptul că nu provine din PDL e un handicap, demobilizează electoratul. Dacă e să vorbesc de părţi negative, faptul că domnia sa, din 2009, a fost susţinut de PSD şi PNL, eu ca pedelist nu pot uita. La fel s-a întâmplat şi la suspendarea preşedintelui. A fost alături de USL. Nu spun că nu pot fi discutate, dar sunt cicatrici care rămân. Nu pot fi şterse din sufletul pedelistului.”

Emil Boc crede că alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

Despre candidatul-ofiţer acoperit, Boc şi-a exprimat convingerea că preşedintele Traian Băsescu îl va demasca. „Sunt convins că, tot ce a spus, va face”.