Emil Boc crede că alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Fostul premier Emil Boc consideră că alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante "ca niciodată", ţinând cont de numărul mare de candidaţi, 14, înscrişi în cursa electorală.

24 sept. 2014, 10:37
Emil Boc crede că alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Emil Boc a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu s-a mai întâmplat să fie înscrişi 14 candidaţi în cursa pentru prezidenţiale.

Alegerile prezidenţiale din acest an sunt mai interesante ca niciodată, dacă ne gândim, poate, şi la numărul de candidaţi. Niciodată nu am avut 14 candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat. Dintre care doi candidaţi sunt femei‘, a afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca, potrivit Agerpres.

Emil Boc a mărturisit că şi pentru el a fost o surpriză candidatura lui Teodor Meleşcanu, dar a precizat, ca răspuns la o întrebare a jurnaliştilor, că, dacă se respectă prevederile legale, oricine poate candida.

‘Şi pentru mine a fost o surpriză să văd foarte mulţi candidaţi pe ultimii metri, dar, dacă au îndeplinit condiţiile legale, suntem în democraţie, oricine are dreptul de a candida dacă îndeplineşte condiţiile legale‘, a spus Emil Boc.

Întrebat cum comentează participarea în această campanie şi a două femei care candidează pentru cea mai înaltă funcţie în stat, Emil Boc a afirmat că este un lucru perfect normal pentru o societate democratică şi a amintit că în urmă cu mai puţin de 100 de ani femeile nu aveau drept de vot, dar că a sosit momentul să se spargă aceste ‘baraje şi clişee’.

‘O femeie poate foarte bine să fie un bun preşedinte pentru că important este ceea ce face şi nu dacă este bărbat sau femeie, important este capacitatea de a-şi duce proiectul până la capăt’, a spus Emil Boc

CITEŞTE ŞI ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cine sunt cei 14 candidaţi care luptă pentru Preşedinţia României VIDEO