De ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19. Un inginer electronist desfiinţează teoria conspiraţiei

Un inginer eletronist, cu experienţă în software şi hardware, a demontat teoria conspiraţiei privind implantarea de cipuri prin vaccinarea anti-COVID-19. Vlad Furtună a spus că un cip care să încapă printr-un ac de seringă este mult prea mic pentru ne controla, iar organismul uman l-ar respinge care pe orice corp străin.
Razvan Mihalascu
01 ian. 2021, 16:01
De ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19. Un inginer electronist desfiinţează teoria conspiraţiei

Vlad Furtună a explicat de ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19, după ce a luat în serios reţinerea multor oameni care refuză imunizarea deoarece ne-ar fi introdus un cip în organism odată cu imunizarea.

De ce nu pot fi implantate cipuri prin vaccinul anti-COVID-19. Explicaţia inginerului

„Deşi probabil acest text n-o sa ajungă la cine trebuie, aici sunt principalele motive pentru care nimeni nu te va putea cipa. Sunt inginer electronist cu vreo 7 ani experienţă în software şi hardware (însemnând chiar mult lucru cu cipuri).

Ce ne lipsește din punct de vedere tehnologic, în momentul de faţă:

1. Miniaturizarea. Un cip are nevoie de foarte mulţi tranzistori (putem pune undeva pe la 170 de milioane de tranzistori pe un milimetru pătrat). Pare mult, însă e nevoie de miliarde pentru calcule relevante. Un cip cu 100/100 microni (cât să încapă printr-un ac de seringa) -> adică 17 milioane de tranzistori cu tehnologia actuală nu poate să facă nimic. De ce? Pentru control neuronal sau al oricăror alte procese avem nevoie de putere mare de calcul şi de conexiuni fizice cu neuronii. Un cip asa mic nu poate să le facă pe toate.

2. Corpul uman. Corpul uman este un mediu neprietenos cu orice corp străin. Atunci când iți intră o aşchie în deget şi nu o poţi scoate, corpul tău va face tot ce îi stă în putinţă să scoată obiectul străin din organism. La fel s-ar întâmpla şi cu orice cip din siliciu. Ar fi nevoie de un înveliş de titan (un material cu care e oribil de greu de lucrat şi foarte scump).

3.Corpul uman p2. Corpul uman conține multa apă, iar dacă vreodată ţi-ai turnat apă pe telefon o să înţelegi de ce nu prea e posibil să funcţioneze cipul în sânge/muşchi/creier, medii care conţin puţin cam multă apă pentru orice cip.

4.Corpul uman, p3. Presupunem că trecem celelalte bariere şi ajungem în creier cu cipul. Dacă v-aţi curentat vreodată, sigur aţi simţit că muşchii vi s-au încordat puternic. Neuronii trimit semnale electrice către muşchi atunci când vrei să te mişti sau ai un gând. Orice proces neuronal presupune electricitate. E imposibil să stimulezi creierul fără a şti unde să te inserezi. Un cip nu poate singur să navigheze prin organism şi nu poate transmite semnale valide către neuroni.

5. Comunicaţia. Orice cip are nevoie de comunicație cu mediul extern (mai ales dacă vrea să facă operaţii complexe). Nu putem pune în cip o antena destul de eficientă cât să prindă semnale din interiorul corpului uman, iar cipul ar trebui să poată să primească instrucţiuni prin tehnologie wireless. Nici măcar 5G-ul sau orice altceva nu poate transmite atâtea date cât să reuşim să alterăm gândurile sau să facem un om să îşi mişte un deget involuntar, din cauza că ar trebui să ne adaptam la fiecare individ.

6. Alimentarea. Cipurile au nevoie de mult curent pentru orice fel de calcul. Fiecare calcul este tradus de către procesor în schimbări de stări în a tranzistorilor interni. Fiecare schimbare are nevoie de curent electric. Pentru calcule complexe sau control neuronal e nevoie de mult prea multa energie electrică. Cipul sau cipurile au nevoie să fie alimentate continuu pentru orice operaţie. E imposibil să alimentam wireless orice fel de dispozitiv pe o rază lungă (mai mult de 15 centimetri) prin aer, darămite prin corpul uman, pereţi sau fel şi fel de medii.

Deşi tehnologia a avansat, va mai dura cel putin câteva sute de ani până vom putea rezolva problemele antemenţionate, doar din punct de vedere tehnologic. Până atunci, vom reuşi să controlăm fără probleme proteze robotizate, spre exemplu”,  a explicat Vlad Furtună, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Citeşte şi: Yuval Harari explică de ce lansează oamenii teorii ale conspiraţiei legate de COVID-19. „Mintea umană e leneşă. Nu a evoluat suficient”

DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Ce să pui în sosul de roșii pentru toamnă. Așa îți va rezista mult timp și va avea un gust delicios pentru întreaga familie. Este un secret al gospodinelor din Bucovina
Capital.ro
A murit marea actriță. A fost una dintre cele mai frumoase și iubite artiste
Playtech.ro
Contribuțiile pentru pensie: cum verifici dacă ți-au fost plătite. Informații utile pentru români
DailyBusiness
RAR publică date oficiale privind consumul și emisiile de CO2 ale autoturismelor înmatriculate în România. Ce trebuie să știe șoferii
Adevarul
Pensionarii, îngenuncheați de măsurile de austeritate. Analist: „Statul ar fi trebuit să fie primul afectat”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
Românii vor avea portofel digital. Toate actele, într-o singură aplicație
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Accident naval în Tulcea, pe brațul Sulina! Cinci persoane au ajuns la spital, după ce o barcă a intrat în mal
Cancan.ro
Alimentul preferat al lui Piedone. Șeful ANPC îl adoră, cu toate că este dușmanul siluetei
Playsport.ro
Piedone a ajuns la Costinești și a găsit mizerie și alimente stricate. „Aici cred că e vopseaua lui Ceaușescu”
Capital.ro
Ordin de la UE. Interzis pentru șoferii care au făcut școala pe automată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Majorarea accizelor duce la disperarea producătorilor. Cât va ajunge să coste o simplă sticlă de suc
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Pion într-un joc diplomatic controversat. Ce s-a întâmplat cu femeia vândută de Nicolae Ceușescu unui canibal african