Un medic de familie îl contrazice pe ministrul Sănătăţii. Iată de ce NU poţi beneficia de concediu medical dacă eşti bolnav de COVID-19

Medicul de familie Raluca Zoiţeanu susține că nu poate să acorde concediu medical unui pacient care a avut Covid-19 şi a stat în izolare sau în carantină, sau care a plecat pe propria răspundere din spital, pentru că Ordinul de Ministru care reglementa această situaţie a fost desfiinţat, potrivit zf.ro.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 13:18
Un medic de familie îl contrazice pe ministrul Sănătăţii. Iată de ce NU poţi beneficia de concediu medical dacă eşti bolnav de COVID-19

Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că medicii de familie trebuie să procedeze ca până acum. 

„Dacă acest pacient respectă regulile de izolare la domiciliu, are o recomandare că s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie, acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu medical”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. 

Citește și: Ministrul Sănătăţii: „Au plecat 30.000 de persoane aflate în izolare şi 1.200-1.300 din carantină”

De asemenea, ministrul Sănătăţii a precizat că un pacient confirmat cu coronavirus care refuză internarea trebuie să fie gestionat de medicul de familie, iar acesta este obligat să-i acorde concediu medical. Tătaru spune că internarea nu mai poate fi condiţionată în prezent.

Nu mai putem condiţiona această internare în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a explicat Tătaru.

Ministrul a adăugat că acel pacient trebuie să facă o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică, iar acel caz va fi cercetat.

Citeşte şi STUDIU Infecţia cu noul coronavirus poate cauza leziuni cerebrale grave. Cum se manifestă inflamaţia ADEM