De ce nu pune Elena Merișoreanu niciodată oţet în castraveţii muraţi: „Nu fac castraveții cu oțet, doar la gogoșari pun un pic”

Îndrăgita interpretă de muzică populară vine în ajutorul gospodinelor aflate în toiul pregătirilor pentru iarnă. Elena Merișoreanu se declară o gospodină foarte bună și dezvăluie secretul pentru cei mai buni castraveți murați.

18 sept. 2023, 17:43
De ce nu pune Elena Merișoreanu niciodată oţet în castraveţii muraţi: „Nu fac castraveții cu oțet, doar la gogoșari pun un pic”

Ca să prepare castraveți murați, pentru început, artista spală foarte bine legumele, după care le pune în borcan cu frunze de cireș sau vișin, frunze de mărar, morcov și țelină.

Castraveți murați fără oţet: „Oțetul nu face bine la stomac”

Citește și Elena Merișoreanu, despre divorțul Anamariei Prodan de Laurențiu Reghecampf: „Niciodată nu s-ar fi despărțit, atât de mult o respecta Reghe pe Ionela…”

Pentru cei mai buni castraveți la borcan, Elena Merișoreanu folosește mai multe ingrediente, de la frunze de cireș, până la zahăr sau miere, acestea adăugând un plus de savoare rezultatului final.

Aceasta recunoaște că nu pune oțet, deoarece nu face bine la stomac. În schimb, ingredientul secret este o linguriță de miere sau zahăr.

„Sunt o gospodină bună, se vede și după îmbrăcăminte. Așa îți ții bărbatul pe lângă casă! Eu pun castraveții, bine spălați înainte, doar cu sare și cu apă. În borcan mai adaug frunze de cireș sau de vișin, frunze de mărar, morcov, țelină, ce se mai pune în rețeta clasică.

Citește și Elena Merişoreanu o desfiinţează pe Angela Rusu, după ce a fost atacată violent. „Dacă mă latră o căţea, eu nu întorc capul!”

Precizez însă că nu fac castraveții cu oțet, doar la gogoșari pun un pic, pentru că oțetul nu face bine la stomac. Ca să dați un gust aparte conservelor pentru iarnă, adăugați și o linguriță de miere sau de zahăr, atât la castraveți, cât și la gogoșari, ies delicioși! Se pune cam o lingură de miere, la o cantitate de 5 litri”, a mărturisit Elena Merișoreanu, pentru playtech.ro.

Cum se prepară saramura ?

Pregătirea saramurii reprezintă o etapă esențială atunci când punem murături, de aceea este important să o preparăm corect. Așadar, după ce am pus legumele, indiferent că vorbim despre castraveți, gogonele sau pepeni, trebuie să le depozităm într-un loc răcoros și uscat.

De asemenea, condimentele puse în borcanele de murături nu sunt doar pentru aromă. Piperul, boabele de muștar, dafinul sau hreanul au și rol antibacterian. Pentru ca zeama să nu devină vâscoasă şi pentru ca murăturile să se menţină tari o perioadă cât mai lungă, se adaugă în borcane frunze şi crenguţe de vişin, rădăcini de hrean tăiate pe lung sau ardei iute uscat. Este însă obligatoriu să folosim sare neiodată, pentru că iodul provoacă înmuierea legumelor şi tulburarea saramurii.