De ce nu se găseşte Euthyrox în farmacii. Explicaţiile ministrului Sănătăţii: "Producătorul aduce acelaşi stoc ca înainte de pandemie"

Publicat: Luni, 11 Mai 2020 17:53 // Actualizat: Luni, 11 Mai 2020 17:53 // Sursa: romaniatv.net

Nelu Tătaru a declarat, luni, a fost demarată o anchetă la nivelul distribuitorilor şi a farmaciilor pentru a afla de ce se epuizează medicamentul Euthyrox. Ministrul Sănătăţii a explicat că producătorul susţine că aduce pe piaţa din România acelaşi stoc ca înainte de răspândirea pandemiei de COVID-19.

"La nivel declarativ, firma care-l produce aduce acelaşi stoc în fiecare lună ca înainte de pandemie.

Am deschis anumite controale şi anchete la nivelul distribuitorilor şi a farmaciilor pentru a vedea de ce stocul se epuizează atât de repede şi nu ajunge la persoanele care au nevoie de ele", a declarat Nelu Tătaru, după ce a avut luni o discuţie cu deputaţii.

Ministrul Sănătăţii a explicat că de o lună de când şi-a preluat mandatul lipsa medicamentului Euthyrox a fost una dintre principalele teme de care s-a ocupat.

"Evaluarea pe care am făcut-o am făcut la nivel de firmă, firma Merck, cea care a trimis pe piaţa din România aceeaşi cantitate în fiecare lună. Am solicitat şi în aprilie s-a mărit cu 20 la sută producţia. Am solicitat şi în luna mai mărirea producţiei cu 20 la sută", a spus Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a spus că a recomandat Agenţiei Naţionale a Medicamentului să realizeze o evaluare la nivelul distribuitorilor şi a farmaciilor.

"Am solicitat şi firmei Merck, dacă nu poate asigura această producţie, să putem da voie importului paralel sau să aducem de la alţi dealeri", a menţionat ministrul Sănătăţii.

Medicamentul Euthyrox e greu de găsit încă în farmacii din România încă din luna martie. 

Câţi oameni au fost testaţi pentru coronavirus în România. Explicaţiile ministrului Nelu Tătaru în Camera Deputaţilor

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H