De ce nu trebuie să lipsească mărarul din alimentaţie. Iată la ce este bun

Mărarul este o binecunoscută plantă aromatică folosită în numeroase bucătării din lumea întreagă, dar este utilizat, de mii de ani, şi în medicina tradiţională. În plus, de la această plantă se consumă tot: frunzele, seminţele şi tulpina.

31 mai 2016, 09:13
De ce nu trebuie să lipsească mărarul din alimentaţie. Iată la ce este bun

Mărarul aduce numeroase beneficii organismului. Nici nu e de mirare dacă ne uităm la ceea ce conţine această plantă: ulei volatil (puternic antioxidant şi anti-cancerigen), calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu şi sodiu, dar şi vitaminele A, B si C.

Te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Mărarul s-a dovedit a avea rezultate excelente în diete. Motivul? Proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice.

Dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus, bea în fiecare dimineaţă (timp de o lună) câte o cană de 250 de ml de mărar. Iată cum se prepară acesta: două linguriţe de seminţe de mărar la 250 ml de apă clocotită, lasă să infuzeze timp de 10 minute şi apoi îl poţi bea. În scurt timp, vei vedea rezultatele îmbucurătoare.

Întăreşte oasele

Seminţele de mărar sunt o bogată sursă de calciu. Practic, au cea mai mare concentraţie dintre toate plantele. Ca un exemplu, o singură linguriţă de mărar conţine mult mai mult calciu decât 250 de ml de lapte. Aşa că, e firesc ca mărarul să întărească oasele şi să prevină osteoporoza.

Află și alte beneficii ale consumului frecvent de mărar pe clicksanatate.ro