De ce NU trebuie să reutilizezi o sticlă de plastic

Publicat: Luni, 18 August 2014 18:29 // Actualizat: Luni, 18 August 2014 18:30 // Sursa: romaniatv.net

Vara ai nevoie de hidratare şi precis ai păstrat o sticlă de jumătate de litru la birou, cu care iţi dozezi apa de peste zi. Potrivit unica.ro, sticlele de apă din plastic pot fi cu adevărat periculoase.

Specialiştii americani au realizat o serie de studii care arată că unele sticle de plastic, cum ar fi cele pe care le cumpărăm de la magazin cu apă plată sau minerală, nu sunt recomandate pentru reutilizare.

Plasticul din care sunt făcute este mai subţire şi, în timp, pot apărea fisuri microscopice şi spaţii între particulele de plastic. Acestea se umplu cu bacterii, care se înmulţesc exagerat dacă apa este menţinută la temperatura camerei.

Acele bacterii care se adună din aer, din saliva care intră în contact cu buza sticlei şi din pâlnii sau alte obiecte care intră în contact cu apa mutată dintr-un recipient în altul se lipesc de microfisuri, de striurile de pe gâtul sticlei şi în gropiţele de pe fundul recipientului.

Acolo, ele se înmulţesc şi pot cauza boli grave, mai ales infecţii intestinale severe.

Infecţiile cu bacterii intestinale pot cauza febră, greaţă, vomă, diaree, care, netratate, pot duce la complicaţii mai grave.

Dacă vrei neapărat să refoloseşti o sticlă de plastic obişnuită, ea trebuie spălată bine înainte de fiecare utilizare, cu apă şi detergent, eventual dezinfectată şi spălată din nou.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
plastic reciclare plastic sticle de plastic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 aug 19:57
Răspunde | Votează email 0 email
Http://Bit.Do/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://Bit.Do/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Bani, Telefoane, Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://Bit.Do/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Manager de Fotbal Gratuit AICI:

Http://Bit.Do/RoML
18 aug 19:15
... Vara ai nevoie de hidratare şi precis ai păstrat o sticlă de jumătate de litru la birou, cu care iţi...
18 aug 19:03
...dozezi apa de peste zi. Potrivit unica.ro, sticlele de apă din plastic pot fi cu adevărat periculoase. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
18 aug 18:40
...o sticlă de jumătate de litru la birou, cu care iţi dozezi apa de peste zi. Potrivit unica.ro, sticlele de apă …read more ...
1
EUR
4.8351
RON
03 Aug
noapte 16 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H