De ce persoanele optimiste sunt considerate lideri de grup?

Cercetările legate de optimism confirmă că o persoană care are atitudini, credinţe şi acţiuni pozitive trăieşte mai mult, este mai fericită şi mai sănătoasă decât cei care aleg latura negativă.

RomaniaTV.net
10 mart. 2015, 11:24
De ce persoanele optimiste sunt considerate lideri de grup?

In plus, un bun lider este un lider optimist, iar acest fapt este sustinut de urmatorel argumente formulate de cei de la lifehack.org:

OPTIMISTII SE CONCENTREAZA ASUPRA SOLUTIILOR

Un optimist isi doreste sa rezolve probleme si sa imbunatateasca situatia in care se afla. Se va concentra mai degraba asupra gasirii unei solutii decat asupra analizarii problemelor si lamentarii cu privire la circumstantele nefericite. Abordarea liderilor optimisti sustine creativitatea si gandirea inovatoare.

Optimistul se simte cel mai bine atunci cand sfideaza tiparele traditionale. Intrebarile pe care un lider optimist le adreseaza atunci cand cauta o solutie sunt: „De ce anume avem nevoie?” (Spre deosebire de „Ce e in neregula?”), „Ce merge bine?” (Spre deosebire de „Ce anume e gresit?”), „Ce progres poate fi facut pentru a implementa solutia?”, „Cum putem sa ne asiguram ca solutia functioneaza?”.

Citeşte şi  Corpul uman: Diferenţe dintre creierul femeii şi al bărbatului

OPTIMISTILOR NU LE E FRICA DE ESEC

Optimistii se descurca mai bine decat pesimistii fiindca au strategii de adaptare mai bune. Sunt mai flexibili si isi revin rapid in urma esecurilor. Optimistii isi asuma riscuri si pot lua decizii in situatii dificile. Accepta ca este firesc sa gresesti si vad esecurile ca pe ocazii de a invata si de a progresa. Un lider optimist se adapteaza rapid si isi motiveaza echipa sa revina in joc cat mai repede. Optimistii nu cauta tapi ispasitori. Daca intampina un esec, vor dori sa stie unde s-a gresit si ce anume pot face diferit pentru a evita repetarea greselii.

OPTIMISTII COMUNICA EFICIENT

Un optimist isi trage energia de la cei din jur. Se pricep la a crea si a pastra relatii de lunga durata. Comunica eficient si impartasesc mereu dorinta de a avea un viitor mai bun. Optimistii inteleg importanta implicarii si motivarii celor din jur. Isi iau angajamentul de a reusi si vorbesc mai degraba din suflet decat folosind date, rapoarte si studii pentru a-si sustine cauza.

Citeşte continuarea pe feminis.ro.