De ce privitul imaginilor cu mâncare duce la apariţia SENZAŢIEI DE FOAME

Senzaţia de foame care apare atunci când privim imagini cu mâncare nu este doar un rezultat al minţii, ci îşi are originea şi în sânge.

01 apr. 2014, 08:01
De ce privitul imaginilor cu mâncare duce la apariţia SENZAŢIEI DE FOAME

Oamenii de stiinta de la Institutul de Psihiatrie Max Planck din Munchen au aratat ca nivelul hormonului care controleaza apetitul creste atunci cand o persoana vede imagini cu mancare, scrie efemina.ro care citează site-ul thelocal.de.

Citeşte şi Vrei să slăbeşti? Iată ORA EXACTĂ la care trebuie să iei masa

Specialistii afirma ca persoanele care incearca ca slabeasca ar trebui sa evite pe cat posibil sa se uite la imagini cu mancare delicioasa.

Echipa de cercetatori a selectat pentru studiu opt barbati tineri si le-a masurat nivelul de ghrelin din sange. Acest hormon nu controleaza doar apetitul, ci joaca un rol si in digestie. Oamenii de stiinta au masurat apoi o crestere a nivelului de ghrelin cand barbatilor li s-au aratat fotografii cu pizza, snitel, inghetata sau tort de ciocolata, in ciuda faptului ca nu avea cum sa le fie fizic foame, deoarece luasera de putin timp micul dejun, relateaza cotidianul Die Welt.

Alti hormoni asociati cu metabolismul, precum leptina sau insulina, nu au fost afectati de fotografii, iar nivelul de ghrelin nu s-a modificat cand barbatilor li s-au aratat fotografii cu altceva decat mancare.

Citeşte şi BOLILE care se ascund în spatele POFTELOR apărute din senin