De ce pun polițiștii mâna pe stopul sau pe portbagajul maşinii oprite în trafic. Nu o să-ţi vină să crezi care este motivul

Cu siguranţă te-ai întrebat de ce pun poliţiştii mâna pe stopul sau pe portbagajul maşinii pe care o opresc în trafic. Acest mister a fost elucidat.

05 mart. 2022, 09:14
De ce pun polițiștii mâna pe stopul sau pe portbagajul maşinii oprite în trafic. Nu o să-ţi vină să crezi care este motivul

De ce pun polițiștii mâna pe stopul sau pe portbagajul maşinii oprite în trafic. Motivul este cu adevărat unul incredibil. Nu te-ai fi aşteptat la aşa ceva.

De ce pun polițiștii mâna pe stopul sau pe portbagajul maşinii oprite în trafic

Cu siguranţă aţi observat că majoritatea agenţilor de la Rutieră au obiceiul de a pune mâna pe un far, un stop sau pe portbagajul maşinii pe care o opresc pentru diferite controale de rutină. Există mai multe motive pentru care poliţiştii fac un astfel de gest. Se pare că obiceiul a apărut înainte să fie instalate camerele video pe planșa de bord a mașinilor de poliție.

Citeşte şi Cod rutier 2022. Românii care pot primi amenzi de aproape 3.000 de lei dacă fac această greșeală banală! Noile modificări au intrat în vigoare

Unul dintre motive ar fi acela de prevenire a unei posibile infracţiuni. Este cunoscut faptul că infractorii ascund armele și drogurile imediat ce sunt opriți de poliție. De aceea, polițiștii ating unul dintre stopuri sau capacul portbagajului. În acest mod, ei își creează avantajul de a-i surprinde pe infractori înainte ca aceștia să apuce să ascundă respectivele obiecte, potrivit promotor.ro. 

De asemenea, ampretele poliţiştilor pe maşinile pe care le opresc în trafic ar putea reprezenta o dovadă clară în cazul în care agentul este ucis sau agresat de şofer.

În sfârșit, polițiștii ating uneori capacul portbagajului. În acest fel, el se asigură că portbagajul este închis și că, dacă cineva este ascuns acolo, nu are cum să iasă.

Citeşte şi Cod rutier 2022. Schimbare uriaşă, poliţiştii nu mai pot da amenzi pe baza înregistrărilor video