Codin Maticiuc intră în biserica, dar nu şi în politică: „Cred că pot schimba mai multe de aici, cu microfoanele astea pe care mi le puneți în față”

Codin Maticiuc refuză categoric să intre în politică. Actorul e de părere că poate face mai multe lucruri bune prin fundația pe care o are de câțiva ani.

28 nov. 2023, 19:03
Codin Maticiuc intră în biserica, dar nu şi în politică: „Cred că pot schimba mai multe de aici, cu microfoanele astea pe care mi le puneți în față”
De ce nu vrea Codin Maticiuc să intre în politică

Invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, Codin Maticiuc a fost întrebat dacă are de gând să intre  vreodată în politică, având în vedere activitatea pe care o are fundația lui. Actorul spune că nu, având mai multe motive pentru care nu vrea să facă asta.

„Nu mă văd. Într-o utopie așa, da. Utopic, ideal, da. Ideal da, dar cred că în politică te murdărești îngrozitor, cred că sistemul e atât de corupt și de greu încât dacă vrei să schimbi ceva nu vei reuși, vei fi singur acolo. Oricum, singurul om care poate schimba ceva e primul ministru. Pentru că dacă ești președinte și candidezi independent ești un bibelou frumos, o marionetă care face niște chestii externe, lucru la care oricum nu m-aș pricepe.

Deci ca să poți să schimbi ceva real, mâine dacă m-ai întreba să schimb ceva real, aș zice prim-ministru. Dar îți trebuie partid. Ce partid? Și nici nu îmi doresc să intru în vreunul”, a dezvălui Codin Maticiuc.

Citește și: Ce planuri are Codin Maticiuc de sărbători cu familia. Afaceristul îi pregătește parteneri o surpriză de zile mari: „Cumpăr cadouri și fac și dreg și gândesc chestii drăguțe. Eu sunt specialist la asta”

Actorul e de părere că poate schimba mai multe prin intermediul  fundației sale, decât dacă ar intra în politică.

„Nu, cred că pot să schimb mai multe. Eu zic că nu o să intru niciodată în viața mea. Mă feresc să spun niciodată, dar nu cred, nu mă imaginez. Și cred că pot schimba mai multe de aici, cu microfoanele astea pe care mi le puneți în față și pe care poate nu mi le-ați mai pune acolo că cine știe cum ar da, eu cred că pot să schimb mai multe.

Eu cred că pot să strig la prim-ministru în funcție, să îl rog, să îl implor sau să îl ameninț și să îi spun că are ceva de făcut, de ceva de schimbat, și cred că pot să o fac mai puternic dintr-o poziție eternă. Am în spatele meu acum 110.000 de oameni care donează pentru fundația mea, sunt abonați ca la Netflix, fără să vadă absolut nimic, doar că au credința că eu fac ceva ok cu banii ăia”, a continuat acesta.

Citește și: Codin Maticiuc, mărturisiri despre afecțiunea de care suferă fiica sa, Smaranda. ”Așa le dă Dumnezeu oamenilor cu bani, boli incurabile”

După mai mulți ani de relație și doi copii, Codin Maticiuc și Ana Pandeli au devenit soț și soție. Cei doi au organizat un eveniment discret, departe de ochii curioșilor.

„Nu vreau să facem nunta la biserică, nu îmi place. Am făcut partea civilă, o cheamă Ana Maticiuc. Când dorește ea să ne căsătorim religios, ne căsătorim!”, a mai declarat Codin Maticiuc.