De ce să alegi o DIETĂ bogată în GRĂSIMI

Noi cercetări pun la îndoială teoriile potrivit cărora grăsimile, în special cele saturate, sunt nocive pentru sănătate.

RomaniaTV.net
14 dec. 2016, 12:54
De ce să alegi o DIETĂ bogată în GRĂSIMI

Vinovaţii pentru kilogramele în plus, sunt, de fapt, carbohidraţii. Alimentele bogate în carbohidraţi sunt factorul principal care favorizează obezitatea.

Cercetarea realizată de experţii în diete de la University of Bergen din Norvegia, a analizat informaţii despre bărbaţi obezi, ce ţineau o dietă bogată fie în carbohidraţi, fie în grăsimi. Cercetătorii au măsurat nivelul grăsimii din zona abdominală, din zona ficatului şi a inimii, cât şi o serie de factori de risc pentru boli de inimă şi afecţiuni precum diabetul.

Citeşte şi  Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink, noi şanse aduse în lupta cu cancerul

„Un aport total sporit de grăsimi, fie ele saturate sau nesaturate, nu a crescut riscul calculat de boli cardiovasculare”, susţine profesorul şi cardiologul Ottar Nygard.

„Subiecţii cu o dietă bogată în grăsimi au prezentat, de asemenea, îmbunătăţiri substanţiale în cazul unor factori de risc cardiometabolici importanţi, cum ar fi depozite de grăsimi ectopice, tensiune arterială, lipide în sânge (trigliceride), insulină şi nivelul zahărului din sânge.”

Citeşte mai mult pe feminis.ro