Folosiți drojdia pentru pământul de la flori. E cel mai eficient îngrășământ natural și așa ajuți plantele să crească frumos

Drojdia este cel mai eficient îngrășământ natural pentru plante, iar plantele pe care le aveți în casă au mare nevoie de o îngrijire atentă pentru a putea crește frumos și a rezista în timp.

05 ian. 2022, 20:41
Folosiți drojdia pentru pământul de la flori. E cel mai eficient îngrășământ natural și așa ajuți plantele să crească frumos

La început de vară, când tot mai multe plante de apartament încep să înflorească, este bine să folosești câteva soluții hrănitoare, să le ajuți, mai ales dacă nu ai mai schimbat pământul din vase de ceva vreme.

În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de îngrășământ, însă acestea sunt de multe ori chimice, dar și costisitoare și ineficiente. Există însă o variantă naturală și mult mai eficientă decât orice îngrășământ pe care l-ai cumpăra de pe piață, este vorba despre drojdia naturală.

Iată de ce aveți nevoie:

  • 10 g de drojdie
  • o lingură de zahăr
  • un litru de apă caldă

Cum se prepară soluția cu drojdie

Drojdia se pune în puțină apă, apoi se adaugă zahărul și se amestecă bine. După care se lasă să stea timp de două ore. După ce a trecut acest timp, soluția se diluează într-un litru de apă caldă.

Cu acest îngrășământ, udă plantele o dată pe lună, în perioada sezonului rece, toamnă-iarnă și o dată la zece zile, în perioada primăvară-vară. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Drojdia conține fitohormoni, vitaminele din grupul B și auxine, potrivit secretele.com. Aceste componente ajută la divizarea celulelor și creșterea plantei. Acest îngrășământ simplu este folosit chiar și de florarii profesioniști. La primăvară, florile tale vor arăta excelent.

De ce e folositoare drojdia pentru florile din ghivece

În timp ce fermentează cu zahărul, drojdia secretă substanțe folositoare plantelor precum tiamina, auxine și alți acizi benefici, dar și vitamine din grupul B. Pe de altă parte, procesul slab de fermentație pe care îl are această soluție este benefic pentru microorganismele din sol care hrănesc la rândul lor plantele. Pe de altă parte, drojdia activează prelucrarea substanțelor nutritive din sol și eliberează azot, ceea ce este benefic pentru rădăcinile plantelor tale.

Citește și Cum scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe. Trucuri simple la care poate apela oricine

Citește și Trucuri pentru cele mai gustoase chifteluțe! De ce aceste trei legume nu ar trebui să lipsească