De ce să nu adormi fără draperiile trase. Obiceiul care îți va schimba viața

În cazul în care nu poți dormi fără o lumină de veghe sau fără televizorul pornit, află că nu e tocmai benefic pentru organismul tău. Iată ce ar trebui să faci, de fapt.

19 ian. 2024, 22:19
De ce să nu adormi fără draperiile trase. Obiceiul care îți va schimba viața

Dacă și tu obișnuiești să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea, află că acest obicei are foarte multe beneficii! Nu doar că îți oferă o stare de bine, dar vine și cu alte numeroase avantaje.

Citește și Cum să scapi de insomnie. Sfaturi pentru un somn liniştit şi odihnitor

Există și persoane care nu suportă să doarmă pe întuneric, ci mai degrabă cu puțină lumină de la televizor sau cu o lumină de veghe. Totuși, acest obicei nu e tocmai bun.

De-a lungul timpului au fost realizate multe studii, care spun că, deși poate părea greu de crezut, dacă dormi cu jaluzelele trase, atât ziua cât și noaptea, calitatea somnului este îmbunătățită, iar tu te simți mult mai bine.

Dacă nu știai, lumina artificială, care provine fie de la telefon sau de la alte dispozitive electronice, îți poate face rău înainte de culcare, pentru că lumini artificiale perturbă ritmul circadian și afectează atât modul în care adormi cât și cel în care te trezești a doua zi, potrivit Spotmedia.ro.

De asemenea, este inhibată și producția de melatonină.

Starea ta generală poate fi afectată, iar la fel și calitatea somnului.

Cel mai potrivit este să dormi cu jaluzelele trase atât ziua cât și noaptea.

Camera mai întunecată, odihna mai bună

De altfel, este important de menționat că și cea mai mică urmă de lumină albastră te poate afecta. Mai mult decât atât, expunerea cronică la lumină noaptea poate duce la insomnie, dar și depresie ori anxietate.

Jaluzelele pot fi soluția cea mai bună. Cu cât camera ta este mai întunecată, cu atât o să te simți mai bine și te vei odihni cum trebuie.

Poți încerca să pui deoparte telefonul cu 30 de minute înainte să te culci, poți să citești o carte, în schimb.

Citește și Cum să ai un somn liniştit. Un reputat medic recomandă tehnica ”10-3-2-1”. VIDEO

În acest mod, corpul tău se pregătește natural pentru somn.