Cum să ai un somn liniştit. Un reputat medic recomandă tehnica ”10-3-2-1”. VIDEO

Dr. Karan Raj, celebru pe TikTok pentru videoclipurile sale distractive în care oferă sfaturi de sănătate pe înţelesul tuturor, a abordat şi un subiect de mare interes pentru un număr tot mai mare de persoane - lipsa somnului şi cum să ai un somn odihnitor.

28 sept. 2021, 11:53
Cum să ai un somn liniştit. Un reputat medic recomandă tehnica ”10-3-2-1”. VIDEO

Cum să ai un somn liniştit. Lipsa somnului a devenit o problemă obişnuită, dar doctorul Raj spune că trucul ”10-3-2-1” este perfect pentru un somn liniştit, scrie publicaţia The Mirror.

Prin simpla renunţare la diferite lucruri în anumite momente ale zilei, corpul se va linişti în mod natural, astfel încât, atunci când va veni ora de somn, corpul se va odihni.

Citeste si A devenit faimos fără să spună nimic. Al doilea cel mai urmărit TikToker din lume nu scoate o vorbă în filmuleţele sale VIDEO

Cum să ai un somn liniştit cu ajutorul tehnicii ”10-3-2-1”

Dr. Raj recomandă renunţarea la o serie de activităţi pe care multe persoane le fac înainte de culcare.

Cu zece ore înainte de culcare, nu mai consumaţi cofeină. Acesta este timpul necesar pentru ca organismul să o elimine din sânge şi să elimine efectele stimulatoare.

Cu trei ore înainte de culcare, evitaţi mesele grele, acest lucru vă ajută să evitaţi arsurile la stomac şi somnul întrerupt. De asemenea, evitaţi alcoolul, deoarece acest lucru vă afectează somnul REM.

Cu două ore înainte de culcare, nu mai lucraţi. Acest lucru vă ajută să intraţi într-o stare de spirit relaxată.

Cu o oră înainte de culcare, fără ecrane – asta înseamnă şi fără Netflix. Lumina albastră inhibă producţia de melatonină care întârzie somnul”, recomandă reputatul medic.

Videoclipul doctorului Raj a devenit popular TikTok şi a primit peste 97.000 de aprecieri şi peste o mie de comentarii.

@dr.karanr10-3-2-1 to sleep quick! ##learnontiktok ##schoolwithdrkaran ##lifehack ##sleep

♬ Steven Universe – L.Dre

Citeste si Prima facultate de TikTok din lume a fost inaugurată. „Dacă vrei să fii un lider în viaţă, asta e pentru tine”