De ce să NU porţi niciodată elasticul de păr la încheietura mâinii

Ca orice femeie, ai cu siguranţă în geantă sau poşetă un elastic pentru prins părul. Însă după ce vei citi acest material, te vei convinge că dacă porţi pe mână un astfel de elastic pentru păr, acest lucru poate fi periculos.

RomaniaTV.net
03 dec. 2015, 12:07
De ce să NU porţi niciodată elasticul de păr la încheietura mâinii

Multe dintre noi sunt obişnuite să îşi pună elasticul de păr pe încheietura mâinii, încât nici nu se mai gândesc la efectele pe care le poate avea acest accesoriu. Pare cea mai puţin periculoasă parte a rutinei tale de dimineaţă, dar nu este cazul pentru Audree Kopp, o femeie care s-a trezit cu o infecţie după ce a purtat un elastic de păr pe încheietura mâinii.

Femeia din Louisville, Kentucky, spune că ea a observat o mică umflătură pe încheietura mâinii, care se făcea tot mai mare, aşa că a căutat îngrijiri medicale pentru acest semn.

Citeşte şi  Brăţările care au invadat România sunt CANCERIGENE. Italia le-a interzis

După ce i s-au dat antibiotice, umflătura de pe mâna femeii a continuat să crească şi să se umfle tot mai mult, iar în dimineaţa următoare ea a fost supusă de urgenţă unei intervenţii chirurgicale, după ce specialiştii au descoperit că umflătura ei era infectată cu trei tipuri de bacterii şi aproape că a dus la instalarea septicemiei.

Doctorii au avertizat-o pe femeie că umflătura ei a fost cauzată de un elastic de păr cu sclipici, pe care femeia pe nume Audree Kopp a purtat-o în jurul încheieturii mâinii. Acest elastic i-a provocat o mică zgârietură pe mână şi a permis bacteriilor să pătrundă sub pielea pacientei.

Dr. Amit Gupta, membru al echipei medicale care a lucrat la cazul lui Audree Kopp, le-a avertizat pe femei, prin intermediul unui post de televiziune din America: „Fiţi foarte atente – nu puteţi să puneţi toate acele benzi elastice de prins părul în jurul încheieturii, acestea pot cauza probleme la nivelul pielii, chiar infecţii.”

Citeşte mai mult pe feminis.ro.