De ce să nu speli niciodată ouăle. Greşeala pe care o fac frecvent gospodinele

Specialiştii avertizează că ouăle ne pot provoca probleme grave de sănătate, dacă le spălăm imediat după ce le cumpărăm. Această greşeală gravă este făcută destul de des de majoritatea gospodinelor.

15 mai 2022, 08:00
De ce să nu speli niciodată ouăle. Greşeala pe care o fac frecvent gospodinele

De ce să nu speli niciodată ouăle. Specialiştii avertizează că acest obicei ne poate aduce probleme de sănătate. Mai precis, riscăm să ne alegem cu o toxiinfecţie alimentară de toată frumuseţea.

De ce să nu speli niciodată ouăle. Nu vei mai face niciodată aşa ceva

Puţine persoane ştiu că prin spălarea ouălor se creează pori care contribuie la contaminarea din exterior. Acestea pot fi spălate cu două ore înainte de a le găti. În caz contrar, vom îndepărta stratul protector care ţine la distanţă bacteriile.

Citeşte şi Alimentul care nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei gospodine. Este şi un remediu folosit de sute de ani

Dacă aţi cumpărat ouă de ţară şi vă deranjează urmele de pământ sau diverse reziduuri, puteţi folosi un burete sau o foaie de șmirghel cu granulație fină pentru îndepărtarea acestora, scrie mypetchicken.com.

Dacă alegi să speli ouăle, foloseşte măcar apă caldă şi săpun lichid de vase. In acest fel vei reduce riscul de contaminare. Atenţie, ouăle trebuie neapărat uscate cu un prosop de hârtie, înainte să le pui în frigider. În caz contrar, poţi avea surpriza de a observa mucegai pe ele.

Atenţie, nu cumpăra niciodată ouă crăpate sau foarte curate, iar când ajungi acasă nu le ţine foarte mult timp la temperatura camerei mai mult de două ore, potrivit csid.ro. 

Citeşte şi Cum să îţi dezgheţi congelatorul în doar câteva minute. Metodele simple şi corecte pe care ar trebui să le ştie toate gospodinele

Cum se păstrează corect ouăle în frigider

Nu le ţine niciodată pe uşa frigiderului. Cel mai cald loc din frigider este ușa acestuia, iar ouăle se vor strica mult mai repede dacă sunt lăsate acolo.

De asemenea, fluctuațiile de temperatură sunt foarte mari, pentru că de câte ori deschidem ușa frigiderului, ouăle vor intra în contact cu aerul cald din casă. Nici laptele, un aliment perisabil, nu trebuie păstrat acolo.

Un alt lucru important: ouăle fierte nu trebuie ținute în frigider mai mult de 7 zile. Cât despre cele crude, acestea rezistă la frigider între 3 și 5 săptămâni.