Cum să îţi dezgheţi congelatorul în doar câteva minute. Metodele simple şi corecte pe care ar trebui să le ştie toate gospodinele

Congelatorul ar trebui curăţat cel puţin măcar o dată la câteva luni. Aacest lucru nu este tocmai uşor de făcut, dar recomandat de specialişti din mai multe motive. Gheaţa depusă pe interiorul congelatorului îi reduc eficienţa şi pot creşte simţitor factura la energie electrică.

28 apr. 2022, 00:06
Cum să îţi dezgheţi congelatorul în doar câteva minute. Metodele simple şi corecte pe care ar trebui să le ştie toate gospodinele

Aşadar, iată câteva trucuri care te vor ajuta să îţi dezgheţi congelatorul în doar câteva minute.

Citeşte şi: Aparatul din casă care consumă cât 300 de becuri. Aproape toate femeile îl folosesc!

Cel mai simplu mod prin care să îţi dezgheţi congelatorul

Dezgheţarea congelatorului ar trebui făcută o dată pe an sau de fiecare dată când gheaţa depăşeşte un centimetru grosime. Potrivit specialiştilor, grosimea gheţii de la interior va creşte de fiecare dată când deschizi uşa congelatorului sau a frigiderului.

Umiditatea din aerul care va intra în congelator se va depune pe pereţii interiori, iar cu timpul grosimea gheţii va începe să crească, fapt ce duce şi la creşterea consumului de electricitate.

Primul pas este să scoţi congelatorul din priză. Motivul: în timpul dezgheţării, podeaua din bucătărie se poate umple cu apă, motiv pentru care e indicat să pui câteva cârpe pe jos. Pentru ca totul să fie cât mai rapid, e indicat să goliţi congelatorul de alimente care ar putea fi depozitate în pungi termice, conform cumsa.

Citeşte şi: Madonna și iubitul cu 35 de ani mai tânăr și-au spus adio după patru ani de relație: „Karma a spus: Când cineva nu e potrivit pentru tine…”

Cum să îţi dezgheţi congelatorul în doar câteva minute. Trucurile pentru a-l curăţa cât mai uşor

Înainte de începe dezgheţarea congelatorului, e important să curăţăm toate garniturile. E posibil să se formeze mucegai nedorit pe sigilii. Pentru a curăţa cât mai uşor aceste suprafeţe, puteţi folosi un amestec de oțet de vin alb bicarbonat de sodiu și apă.

De asemenea, uleiul de măsline îndepărtează foarte bine aceleași pete. Există chiar două metode prin care puteţif ace acest lucru. Una dintre ele este îndepărtarea bucăților de gheață cu o spatulă de bucătărie, din plastic sau silicon. Trebuie să ai mare grijă pentru a nu sparge aparatul.

O altă metodă ar fi folosirea apei fierbinți. Pune bolul cu apa fierbinte în congelator, iar aburii vor topi gheața în câteva minute. Datorită acestora, gheața se va desprinde ușor și repede de pe rafturile din congelator. După ce ai ales metoda, congelatorul trebuie uscat și curățat cu un amestec de oțet și apă.

Citeşte şi: Micul dejun, cea mai importantă masă. Ce trebuie să mănânci pentru a fi în formă toată ziua